Η 17η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης επιστρέφει την Παρασκευή 28 Ιουνίου στους δρόμους της πόλης.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, Περιβάλλον, Ελεύθερο Σώμα.
Ελάτε όσο γυμνές/οι τολμάτε, ελεύθερη συμμετοχή, με ποδήλατα, ρόλερς και άλλα μη-μηχανοκίνητα.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Είναι μια γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία του σώματος, της έκφρασης και της σεξουαλικότητας, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς διακρίσεις.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ;
➤stopwars ➤ασφαλέςδίκτυοποδηλατόδρομων ➤stopflyover ➤όχιlng ➤σώστεταδέντρα ➤ελεύθερονερό ➤nounipolice ➤noborders ➤όχικαύσησκουπιδιών ➤stop_ρύπανση_ελπε ➤όχιεξορύξεις ➤όχιστονχρυσό ➤όχιπυρηνικά ➤μητροπολιτικόπάρκοΔΕΘ ➤πεζόδρομοιπράσινοπαντού ➤όχικτίσιμοελεύθερωνχώρων ➤ελεύθερηκατασκήνωση ➤ελεύθεροςγυμνισμός ➤ελεύθεροσώμα ➤σώμαμουεπιλογήμου ➤ελεύθερηέκφραση ➤όριο30χλμ ➤govegan ➤όχιζωολογικοίκήποι_ενυδρεία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
https://www.gymnosophy.gr/naked-bike-ride-greece/  

 

info
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
Τοποθεσία, λεπτομέρειες και παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν αργότερα.
Η δράση αυτοοργανώνεται και είναι σημαντικό να βάλουμε ολ@ ένα χεράκι.

Μπείτε στο www.gymnosophy.gr για επικοινωνία, ενημέρωση και νέα για τις δράσεις, προβολές, συζητήσεις, και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο.
Δράσεις Δράσεις