Αρχές καλοκαιριού επιστρέφει τo 3o Thessaloniki Design Week 2023 στο Λιμάνι στη Θεσσαλονίκη, με κύρια θεματική τις ποικίλες εκφάνσεις του design που υπηρετούν τη γαστρονομία. Μία εβδομάδα γεμάτη με δράσεις, εκδηλώσεις και γεγονότα, διαγωνισμούς και εκθέσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις, θεματικές ξεναγήσεις και διαδρομές, εργαστήρια και Β2Β συναντήσεις, αλλά και με εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα!

Το Thessaloniki Design Week είναι το πρώτο και μοναδικό Design Week στη χώρα μας και με τη 3η διοργάνωσή του καθιερώνεται πλέον ως θεσμός biennale όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αποτελεί μία πρωτοβουλία της Πολιτιστικής ΑμΚΕ Philartia, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με πλήθος άλλων, δημόσιων και ιδιωτικών, φορέων, οργανισμών, ομάδων.

Πότε θα γίνει το 3ο Thessaloniki Design Week 2023:

Από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου 2023, το 3ο Thessaloniki Design Week θα φέρει στο επίκεντρο τη σχέση του design με τη γαστρονομία και θα αναδείξει όλους τους τρόπους που ο σύγχρονος σχεδιασμός υπεισέρχεται σε κάθε δραστηριότητα, διαδικασία και κλίμακα στην τέχνη του φαγητού και στις πολλαπλές εκφάνσεις που το διέπουν.

Το πρόγραμμα του 3ου Thessaloniki Design Week 2023:

Το πρόγραμμα του ThessDW 2023 θα περιλαμβάνει πολλές και ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως διαγωνισμούς και εκθέσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις, θεματικές ξεναγήσεις και διαδρομές, εργαστήρια και Β2Β συναντήσεις, απονομή βραβείων και επιφυλάσσει απρόσμενες εμπειρίες στους επισκέπτες του.

Ο βασικός κορμός του προγράμματος θα φιλοξενηθεί σε εγκαταστάσεις και υποδομές στην Προβλήτα Α στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ κομβικά σημεία του αστικού ιστού θα υποδεχθούν δράσεις-δορυφόρους της διοργάνωσης.

Οι θεματικές Ενότητες του 3ου Thessaloniki Design Week 2023:

Μέσα από τέσσερις θεματικές ενότητες, το ThessDW 2023 θα δώσει -τόσο στο ειδικό όσο και στο ευρύ κοινό- την αφετηρία και την αφορμή για τη συζήτηση, τον διάλογο, τον προβληματισμό, την ενημέρωση και τη διαβούλευση σε μία πληθώρα επιμέρους ζητημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, νέες ιδέες και συνεργασίες θα αναδειχθούν κάτω από τις εξής ενότητες:

  • Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του μέλλοντος
  • Έξυπνα και καινοτόμα Food Concepts
  • Επιστροφή στις ρίζες
  • Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη Γαστρονομίας

Ειδικότερα για τις δύο πρώτες θεματικές, διεξάγεται διεθνής διαγωνισμός με σκοπό τη βράβευση και ανάδειξη καινοτόμων project με την οργανωτική ομάδα του ThessDW 2023 να καλεί την παγκόσμια κοινότητα των σχεδιαστών και των δημιουργών, ανεξάρτητα από το επάγγελμα ή την εξειδίκευσή τους, να καταθέσουν τις ιδέες τους.

Θέμα: Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του μέλλοντος  & Έξυπνα και Καινοτόμα Food Concepts

H ανοιχτή πρόσκληση θα παραμείνει ενεργή μέχρι την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023.

Αναλυτικές πληροφορίες συμμετοχής στο διαγωνισμό θα βρείτε εδώ.

Το όραμα του ThessDW να λειτουργεί ως μια πολυεπίπεδη και συμμετοχική πλατφόρμα διασύνδεσης της δημιουργικότητας με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανάπτυξη σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο μέσα από συμπράξεις υλοποιείται βήμα-βήμα και βρίσκει συνεχώς νέους συνομιλητές από εκπροσώπους της δημιουργικής βιομηχανίας.

Η ίδρυση του πρώτου InnovativeDesign Clusterτο 2020, η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο των Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στο πεδίο της Γαστρονομίας το 2021 και η πρόσφατη είσοδος του Thessaloniki Design Week στο παγκόσμιο δίκτυο των World Design Weeks, που απαριθμεί περισσότερες από 40 ανάλογες διοργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο είναι τα αποτελέσματα της συστηματικής εφαρμογής μιας στρατηγικής που βάζει τις δημιουργικές κοινότητες της πόλης στο επίκεντρο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης.

 

από έως
Δράσεις