Τα καλοκαίρια αγαπάμε να παρακολουθούμε τις αγαπημένες μας θεατρικές παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα. Έτσι, λοιπόν, όσοι είμαστε στη Θεσσαλονίκη μπορούμε να παρακολουθήσουμε τέσσερις υπέροχες παραστάσεις κάτω από τ’ αστέρια για την εβδομάδα που διανύουμε (8-14/7). Δείτε λεπτομέρειες παρακάτω:

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

«Βερβερίτσα»

Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομακτικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και στη γυναίκα του Άννα-Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού).

Πληροφορίες
Θέατρο Δάσους
Τρίτη 9 Ιουλίου
Τιμές εισιτηρίων: 20 € (Γενική είσοδος), 17 € (Προπώληση)
Προπώληση μέσω viva.gr


«Νεφέλες» του Αριστοφάνη

Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών (Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου) χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναο και επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων.

Πληροφορίες
Θέατρο Δάσους
Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 9.30 μμ
Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€  (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών)
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήρια Βασιλικού Θεάτρου  (2315 200 200)
Εκδοτήρια ΚΘΒΕ Πλ. Αριστοτέλους  και  viva.gr


«Ρένα», του Αύγουστου Κορτώ 

Η «Ρένα», η ηρωίδα από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, βγαίνει από τις σελίδες και- επί σκηνής πλέον- διηγείται τη θυελλώδη ζωή της, αλλά και, άθελά της, ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Πληροφορίες
Θέατρο Κήπου
Πέμπτη 11 Ιουλίου

Τιμές εισιτηρίων: 18 € (γενική είσοδος), 15 € (Φοιτητικό, άνω των 65), 13 € (Ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων).


«Οι Γαμπροί της Ευτυχίας»

Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και θα μας αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας, για να τρομάξει την περιβόητη στις μέρες μας «σοβαρότητά» μας.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι, λοιπόν, ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

Πληροφορίες
Θέατρο Δάσους
Παρασκευή 12 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 9.30 μμ
Τιμές εισιτηρίων:  20€ κανονικό και 15€  (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών)
Προπώληση εισιτηρίων:  Εκδοτήρια Βασιλικού Θεάτρου (2315 200 200), Εκδοτήρια  ΚΘΒΕ Πλ.Αριστοτέλους , Ταμείο Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ και viva.gr