Μαζί με το λαμπραντόρ μου, τον Άρη γνωρίζουμε εδώ και καιρό για ένα ασιάτικο εστιατόριο, το οποίο πέρα από το κανονικό μενού έχει και ειδική μερίδα για… σκύλους. Έχω πάει αρκετές φορές με παρέα αλλά σήμερα αποφάσισα να τον πάρω μαζί μου σε συνδυασμό με έναν μεγάλο περίπατο που κάναμε νωρίτερα.

Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή 

Φωτογραφίες: Νικηφόρος Ντέμπος

Καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο του Momo Asian Bar, το οποίο βρίσκεται στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Όταν ξεκινήσαμε να τρώμε (εννοείται ο Άρης τρώει πάντα πρώτος), η στιγμή ήταν πολύ όμορφη, καθώς τραβούσε τα βλέμματα των περαστικών, οι οποίοι κοιτούσαν με χαμόγελο τις γκριμάτσες και τις κινήσεις του Άρη.

Το Momo Asian Bar άνοιξε το 2017 και από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, στις σελίδες του καταλόγου του, υπάρχει ειδικό μενού για σκύλους. Το ένα είναι το Doggy chiki roll με κοτόπουλο, ανανά & κρέμα τυριού, και το άλλο είναι το Doggy salmon roll με φιλετάκια σολομού, καρότο, αγγούρι, κρέμα τυριού & λευκό σουσάμι.

Το μενού το έβγαλε κτηνίατρος και αποτελείται από υλικά που δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία, δεν έχουν μπαχαρικά, ούτε κάποια sauce και επιπλέον δεν έχουν καθόλου λίπος. Το ρύζι διαφέρει από αυτό που τρώμε εμείς γιατί δεν έχει ούτε ξύδι, ούτε ζάχαρη, ούτε αλάτι. Ο Άρης, πάντως δοκίμασε και από τα δύο και ξετρελάθηκε.

Εκεί, θα βρεις την Ελένη Μιχοπούλου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία θα σας υποδεχτεί με ένα πλατύ χαμόγελο και θα φροντίσει ώστε το γεύμα με το κατοικίδιο σας να είναι άψογο.

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσουν ένα κατάστημα, το οποίο θα είναι φιλικό προς τα ζώα. Να ξέρει δηλαδή ο κόσμος ότι μπορεί να έρθει με το κατοικίδιο του και να περάσουν όμορφες στιγμές μαζί. Η μερίδα για τα σκυλάκια σερβίρεται σε ειδικό πιατάκι μίας χρήσης και μπορούν να το φάνε μόνα τους ή να τα ταΐσουν οι ιδιοκτήτες με τη βοήθεια των chopsticks.

Το Momo Asia Bar μπορείς να το βρεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Καλαμαριά. Η ποιότητα του σούσι είναι άριστη και το γεγονός ότι μπορείς να πας με τον τετράποδο φίλο σου είναι ακόμα καλύτερο.

Περιοχή
Βαζελώνος 29, Καλαμαριά
Κουντουριώτου 13, Λιμάνι
Μαρίνου Γερουλάνου 77, Αργυρούπολη-Αθήνα

Τηλέφωνο
2313069393 (Καλαμαριά)
2310555054 (Λιμάνι)
2109936693 (Αργυρούπολη)

Ωράριο
Δευτέρα με Πέμπτη 18:30 με 00:30
Παρασκευή + ΣΚ 12:30 – 00:30