Ακόμη 2 γραμμές λεωφορείων μπαίνουν στη λίστα με αυτές που θα εκτελούνται από λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, με 2 λεωφορεία στις καθημερινές, που θα γίνουν 4 από τον Ιούνιο και 6 στους θερινούς μήνες (αιχμής), Ιούλιο και Αύγουστο, ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία της η γραμμή Νο 45 μεταξύ του σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και του σταθμού ΚΤΕΛ Χαλκιδικής (ανατολικά), από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, η λειτουργία της γραμμής Νο 01 που διασχίζει μια εξίσου κομβική περιοχή (από τον σταθμό του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» μέχρι το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στα δυτικά), με 4 λεωφορεία καθημερινά, ξεκίνησε με τους ίδιους παρόχους, με νέα οχήματα και περισσή όρεξη. Η διαχείριση του συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΣΕΘ καθώς και η διαρκής εποπτεία του αποτελούν τις καθημερινές βασικές υποχρεώσεις προς τους μετακινούμενους.

Οι εντυπώσεις των χρηστών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, ήδη είναι θετικές και ενθαρρυντικές, ενώ και η οικονομία του έργου είναι σημαντική παράμετρος.