Πώς η θεατρική εμπειρία γίνεται κάτι παραπάνω από μια απλή παράσταση; Πώς συνδέεται με την εκπαίδευση έτσι ώστε να μεταλαμπαδεύεται στους μαθητές με τον κατάλληλο τρόπο; Πώς οι αξίες, οι γνώσεις, η έκφραση και το παιχνίδι γίνονται η βάση για να βάλουμε το θέατρο στη ζωή μας κάθε βδομάδα; Ο Μικρός Βορράς δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, να έρθουν σε επαφή με το θέατρο μέσα από τα εργαστήρια του, να εκφραστούν με σύγχρονο τρόπο, να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις αξίες του θεάτρου μέσα στην τάξη.

Εργαστήρι για εκπαιδευτικούς και όσους αγαπούν το θέατρο

Το εργαστήρι για εκπαιδευτικούς επιστρέφει μεταδίδοντας τη θεατρική γνώση και εμπειρία σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε όσους χρησιμοποιούν το θέατρο στη δουλειά τους με παιδιά και εφήβους, σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να οξύνουν το δημιουργικό τους πνεύμα, το εκφραστικό τους δυναμικό, και φυσικά σε όσους θέλουν να κοιτάξουν το παιδί που κρύβεται μέσα τους.  Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων, και κυρίως των εκπαιδευτικών, με τις σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους θεατρικής αγωγής, με σκοπό να τις μεταφέρουν στη σχολική τάξη.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει:

Προσαρμογή και καλλιέργεια της δυναμικής μιας ομάδας και του ατόμου, μέσα από δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων, και ιστορίες-παραμύθια, επιλεγμένα γι’ αυτό το σκοπό. Εμβάθυνση, επεξεργασία ιδεών και σκέψεων, μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα. Αξιοποίηση μιας ιστορίας, και καλλιέργεια της αφήγησης. Καλλιέργεια και έρευνα του σώματος, με σκοπό την ελευθερία της έκφρασης.

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά

Με στόχο να ξεδιπλώσει την έκφραση και τον αυθορμητισμό των παιδιών, να θρέψει την ανάγκη για κοινωνικοποίηση, αλληλεπίδραση και να ενισχύσει την ενσυναίσθηση, το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά, στον φιλόξενο χώρο του Goethe Institute, με τα «αεράκια» του να πρωταγωνιστούν. Λεβάντες (προνήπια και νήπια), Ζέφυρος (1η και 2α Δημοτικού) και ΜαΪστρος (3η,4η, και 5η Δημοτικού). Στο εργαστήρι εξερευνούνται έργα παιδικής λογοτεχνίας (μύθοι, παραμύθια, κόμικς, κ.α) ενώ τα παιδιά πειραματίζονται με υλικά και έρχονται σε επαφή με νέα θεατρικά είδη (μάσκα, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών). Στην τελευταία συνάντηση κάθε σταθμού, ένας εξειδικευμένος συνεργάτης θα συμπλέει προσφέροντας τις γνώσεις του, ενώ πριν το εργαστήρι αγκυροβολήσει, στον τελικό του σταθμό, παρουσιάζονται σε ένα «ανοιχτό μάθημα» όλοι οι θησαυροί που αποκόμισαν τα «αεράκια» του Μικρού Βορρά.

Γενικές πληροφορίες

Παιδικό εργαστήρι
Goethe Institute Thessaloniki
Τα εργαστήρια διεξάγονται κάθε Σάββατο
Υπεύθυνες Επικοινωνίας:
Βαλιώτη Ζωή – 6977491430 | Σγούρου Φούλη – 6948178044

Εργαστήρι για Εκπαιδευτικούς και όσους αγαπούν το θέατρο
Πολυχώρος τέχνης Grey Studio – Ιασωνίδου 11
Πέμπτη, 17:30-20:30
10 Οκτώβρη μέχρι τέλος Μαΐου.
*Στις 3/10 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μάθημα γνωριμίας! (Δηλώνοντας συμμετοχή)
Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής:
Ηλεκτρονικά στο mail: [email protected],
τηλεφωνικά στο 6934-600074
Υπεύθυνη οργάνωσης εργαστηρίου: Τατιάνα Νικολαΐδου

 

Ακολουθήστε τον Μικρό Βορρά στα Social Media: Facebook | Instagram
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας: www.mikros-vorras.gr