Η τελευταία σκηνική δημιουργία του Βαγγέλη Παπαθανασίου«The Thread» ΤΟ ΝΗΜΑ, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο Ηρώδειο και την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Μια μοναδική ευκαιρία για το αθηναϊκό κοινό να αποδώσει ένα φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Η μοναδική αυτή χορευτική παράσταση βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι και όμως τόσο όμοιοι. Η παράσταση αυτή καταφέρνει να ενώσει αυτούς τους δύο κόσμους και να τους κάνει έναν. Αυτό είναι και το  όραμα που ασπάστηκε από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Παπαθανασίου  και συνεργάστηκε με όλους τους  συντελεστές για την πραγματοποίηση του.

Η παράσταση ονομάστηκε «The Thread» ΤΟ ΝΗΜΑ από τον μίτο της Αριάδνης. Είναι το νήμα που ενώνει, το νήμα που οδηγεί, το νήμα που μπορεί να κατανοήσει ό,τι με πρώτη ματιά φαίνεται ασύνδετο, το νήμα που μπορεί να μας ταξιδέψει σε κόσμους ασύμβατους φαινομενικά, φωτίζοντας υπόγειες συγγένειες που οι άνθρωποι διστάζουν να αποδεχτούν. Το νήμα που, με εργαλείο τη χορευτική τέχνη, μας υπενθυμίζει τη βάση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας: Από τα πολλά το ένα και από το ένα τα πολλά.

Για εισιτήρια ΑΜΕΑ στην Αθήνα παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τo Φεστιβαλ Αθηνών στο τηλ 2103221897 και στο email [email protected].

Για εισιτήρια ΑΜΕΑ στην Θεσσαλονίκη παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την Λάβρυς στο τηλ 2107258510 και στο email [email protected].

Συντελεστές
Πρωτότυπη μουσική | Βαγγέλης Παπαθανασίου
Σκηνοθεσία – χορογραφία | Russell Maliphant
Κοστούμια | Μαίρη Κατράντζου
Φωτισμοί  Michael Halls
Προσαρμογή Φωτισμών Ι Γιώργος Τέλλος

Χορευτές
Δελής Δημήτρης
Δημητριάδη Μαργαρίτα
Καραχανίδης Αναστάσης
Καρούτης Χρήστος
Κολοβού Ευφρωσύνη
Λέτσου Μήνα
Μανουκιάν Μαρία
Μπαγεώργος Ηλίας
Παγανός Δημήτρης
Παντελάκη Ειρήνη
Παπακωνσταντίνου Μαρία
Παυλής Θεμιστοκλής
Σπηλιωτοπούλου Ηώ
Σταυρόπουλος Αλέξανδρος
Σχοινοπλοκάκη Μυρτώ
Τσιγγίστρα Μαρία
Χατζηβασιλειάδης Νικόλαος
Χατζηγιαννάκης Θωμάς

Μουσικοί
Μιχάλης Καλιοντζίδης (λύρα)
Δημήτρης Μπάκης (γκάιντα)
Παντελεήμων Νικολαΐδης (αγγείον ή τουλούμ)
Βαγγέλης Παπαναστασίου (κλαρίνο)
Ιωάννης Σέρβος (τσαμπούνα)

Πολυφωνικό σύνολο
Βαγγέλης Κότσου
Νίκος Μενουδάκης
Παναγιώτα Μπαλινάκου
Ρούλα Γρηγορία Ριφούνα
Αθηνά Σιδέρη
Αλέξανδρος Τσιμέκας

info
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022
Εισιτήρια: viva.gr