Το The Seed είναι ένας νέος χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ειδικεύεται στον specialty coffee. Η ιδέα του project ξεκίνησε από τον Γεράσιμο Κοντό, εκπαιδευτή στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ στον τομέα του καφέ και της σωστής λειτουργίας των μηχανημάτων παρασκευής αυτού.

Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή

Έχοντας αποκτήσει εμπειρία και την απαραίτητη τεχνογνωσία αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να δημιουργήσει το The Seed Specialty Coffee Project, όπου εκεί φιλοξενεί όλη  του την αγάπη για τον καλό καφέ. Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο biscotto.gr, το όνειρο του έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2023 και συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου, όπου ήταν και η πρώτη μέρα που άνοιξε το The Seed, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η φιλοσοφία του είναι βασισμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων. Ο καφές που προσφέρει το The Seed αποτελείται από φρεσκοψημένους specialty κόκκους, οι οποίοι είναι πολύ καλά προστατευμένοι, ώστε να κρατούν σταθερή την υψηλή ποιότητα και τη γεύση τους.

Ο κ. Κοντός έχει δημιουργήσει ένα blend που αποτελείται από specialty κόκκους που διαλέγονται, επεξεργάζονται, καβουρδίζονται και παρασκευάζονται με προσοχή, ενώ ταυτόχρονα τηρούν όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο φλυτζάνι μας. Το συγκεκριμένο blend έχει βάση την Κεντρική Αμερική και την Ανατολική Αφρική και είναι 100% Arabica με γευστικά χαρακτηριστικά bitter σοκολάτα, ξηρούς καρπούς με νότες από γιασεμί. Μάλιστα, είναι πλούσιο σε σώμα με ελαφριά οξύτητα και αφήνει ένα ωραίο after taste στο τελείωμα του.

«Μπορώ να εγγυηθώ ότι οι πελάτες μας θα απολαμβάνουν καθημερινά ροφήματα υψηλής ποιότητάς από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα της καθημερινής επίσκεψής στον χώρο μας έχουμε δημιουργήσει ένα κομμάτι που το ονομάζουμε «Professional Home Barista«, όπου εκεί θα βρουν τα retail μας, που αποτελούνται από Single Origin κόκκους καφέ υψηλής ποιότητας σε σακουλάκια, το blend μας, τσάι, σοκολάτες σε διάφορες γεύσεις και για αυτούς που έχουν μηχανή τύπου Nespresso έχουμε βγάλει τον καφέ μας σε κάψουλα», εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός.

Πέρα από ποιοτικό καφέ, θα βρεις και ποικιλίες τσαγιού. Το The Seed συνεργάζεται με συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία είναι η πρώτη που έκανε εισαγωγή τσαγιού στην Ελλάδα. Δεν χρησιμοποιούνται αρώματα, κολόνιες ή κάποιο χημικό συστατικό για τη βελτίωση του αρώματος, αλλά τα απολαμβάνεις όλα στην pure εκδοχή τους.

Η ομάδα του The Seed έχοντας ως προτεραιότητα την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων της συνεργάζεται με ανθρώπους της αγοράς οι οποίοι είναι εξαιρετικοί στο είδος τους. Γι’ αυτό μαζί με τον καφέ σου μπορείς να απολαύσεις κάποιο σνακ. Θα βρεις διάφορα σάντουιτς που αποτελούνται μόνο από βιολογικά πρϊόντα και τις καλύτερες α’ πρώτες ύλες. «Σκοπός μας είναι να δώσουμε βάση στη λεπτομέρεια και να διαφοροποιηθούμε στον τομέα μας», ανέφερε ο κ. Κοντός.

Ο χώρος του The Seed είναι ιδιαίτερα προσεγμένος και cozy. Από νωρίς το πρωί μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου σε χειροποίητες κούπες και μόλις πιάσει μεσημέρι μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες μπύρες από μικρές ζυθοποιίες.

Αν είσαι λάτρης τους καφέ και αναζητάς συνεχώς νέα μέρη για να απολαύσεις τον καλύτερο, τότε το The Seed Specialty Coffee Project θα γίνει σίγουρα το απόμενο στέκι σου. Ο χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να χαλαρώνεις από την πρώτη στιγμή, ενώ μπορείς να εργαστείς με το laptop σου ή να διαβάσεις παρέα με έναν καλό καφέ ή ρόφημα.

The Seed | Πολυμέσα

Facebook: The Seed coffee 
Instagram: theseed_skg

Περιοχή 
Λέοντος Σοφού 12, Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 510051

Ωράριο
Δευτέρα με Κυριακή 7:00 – 23:00