Το HBO ανακοίνωσε την ανανέωση του «The Last of Us» για δεύτερη σεζόν, μετά την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων. Η συνέχεια της πολυσυζητημένης σειράς, που αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου, δημοφιλούς και βραβευμένου video game του 2013 (και πρώτη σειρά του δικτύου που βασίζεται σε video game), δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τα στοιχήματα που κερδίζει είναι απανωτά: Διόλου τυχαία χαρακτηρίζεται ήδη από πολλούς ως η καλύτερη live-action μεταφορά video game στην οθόνη, ενώ πρωταγωνιστεί και στα social media.

Πέρα από το εκπληκτικό 97% που έχει λάβει από το κοινό στο Rotten Tomatoes και τις επαινετικές κριτικές, οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: το δεύτερο επεισόδιο που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή παρακολούθησαν 5,7 εκατομμύρια τηλεθεατές στο HBO και στο HBO Max, αριθμός που μεταφράζεται σε ένα άλμα της τάξης του 22% σε σχέση με τα 4,7 εκατομμύρια που συντονίστηκαν στο πρώτο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση κοινού σε σειρά στην ιστορία του δικτύου. Ενώ η πρεμιέρα είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη τηλεθέαση των τελευταίων 13 ετών στο HBO, και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά το House of the Dragon.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μία μετα-αποκαλυπτική Αμερική, είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση του πολιτισμού, όταν ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers. Ο Τζόελ -στον ρόλο ο Πέδρο Πασκάλ (Narcos, Game of Thrones)- που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού, αναλαμβάνει τη μεταφορά της 14χρονης Έλι -Μπελ Ράμσεϊ- η οποία αποτελεί το κλειδί για τη θεραπεία, εκτός της ζώνης καραντίνας, στους Fireflies, σε ένα σκληρό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου θα χρειαστεί να βασιστούν ο ένας στον άλλον για την επιβίωση τους.

Το τέταρτο επεισόδιο της σειράς, την οποία υπογράφουν ο εμπνευστής του video game Νιλ Ντράκμαν και ο Κρεγκ Μάζιν, δημιουργός της μίνι σειράς «Chernοbyl», προβάλλεται την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.