Θετικά είναι τα πρώτα reviews για τη νέα ταινία Batman με τον Robert Pattinson στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας την Πέμπτη 3 Μαρτίου, και χθες τελείωσε το σχετικά εμπάργκο για τις Spoiler Free κριτικές. Αυτές είναι στην πλειοψηφία τους θετικές και συγκρίνουν το δημιούργημα του Matt Reeves με την τριλογία του Christopher Nolan, που από πολλούς θεωρείται η κορυφαία στο είδος της.

Πολλοί reviewers αναφέρουν ότι το «The Batman» είναι η πιο σκοτεινή ταινία Batman που έχουμε δει, ενώ είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με τις κλασικές Super hero movies. Μάλιστα πολλοί διαφορετικοί κριτικοί αναφέρουν συχνά την αισθητική που θυμίζει την ταινία Seven του David Fincher.

Ειδική αναφορά γίνεται και στην έλλειψη χιούμορ στην ταινία, χωρίς να είναι απαραίτητα κακό. Θυμίζουμε ότι οι αστείες σκηνές σε αυτού του είδους τις ταινίες ξεκίνησαν από τη Marvel αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση της DC και ειδικότερα του Batman.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ερμηνείες των ηθοποιών, ο Robert Pattinson χαρακτηρίζεται εξαιρετικός όπως και η Zoe Kravitz με την οποία φέρεται να έχει εξαιρετική χημεία. Από κοντά βρίσκεται ο Paul Dano και ο αγνώριστος Colin Farell.

Τι λένε οι κριτικές για το Batman στο Rotten Tomatoes

Στο, αξιόπιστο σε θέματα κριτικών, Rotten Tomatoes η ταινία βρίσκεται στο 87% (171 κριτικές). Το ίδιο ποσοστό έχει το The Dark Knight Rises, ενώ έχει μεγαλύτερο από το 84% του Batman Begins και μικρότερο από το 94% του Dark Knight που για κάποιους είναι η κορυφαία ταινία Batman.

Φυσικά δεν είναι όλες οι κριτικές θετικές. Υπάρχουν πολλοί που δεν πείστηκαν από το όραμα του Matt Reeves για έναν διαφορετικό Batman και βρήκαν την, σχεδόν τρίωρη, ταινία του υπερβολικά μεγάλη.

Δείτε μερικές κριτικές για το νέο Batman