Τέλος εποχής σχεδόν τριάντα ολόκληρων ετών στη Θεσσαλονίκη, καθώς μπουλντόζες θα κατεδαφίσουν το ιστορικό κέντρο διασκέδασης «ΦΙΞ» στα δυτικά της πόλης. Όπως ανακοινώθηκε από τον πολυχώρο «Μετά από 28 χρόνια το FIX κλείνει ο πολυχώρος του FIX γκρεμίζεται ένα ιστορικό κομμάτι της Πόλης αλλάζει.

Η ανακοίνωσή τους συνεχίζει αναφέροντας «Θέλουμε να σας  ευχαριστήσουμε για όλες τις δεκαετίες, για ΟΛΑ αυτά που περάσαμε ΜΑΖΙ! Δημιουργήσαμε έναν μοναδικό χώρο την μεγαλύτερη πίστα διασκέδασης της Πόλης και έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις. Σας αποχαιρετάμε με αγάπη και είναι σίγουρο ότι κάπου θα ξαναβρεθούμε. Να θυμάστε τις μοναδικές στιγμές που περάσαμε όλοι ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ στο FIX LIVE».

Άλλωστε, το βιομηχανικό συγκρότημα «ΦΙΞ» έχει περάσει στα χέρια της εταιρείας DIMAND, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο γνωστών κτιρίων και κατασκευών στο ενεργητικό της. Μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, το εμβληματικό «ΦΙΞ» θα αποκτήσει νέα ζωή με ένα συνολικό ποσό επένδυσης που θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, οι χρήσεις των νέων κτηρίων αναμένεται να αφορούν από εμπορικά καταστήματα μέχρι χώρους στέγασης (πχ ξενοδοχείο) αλλά και ψυχαγωγίας. Σημειώνεται πως η ίδια εταιρεία κατασκευάζει απέναντι από το «ΦΙΞ» το «Hub 26», έναν μεγάλης κλίμακας χώρο που φιλοδοξεί να καταστεί «νούμερο ένα» σε χώρους γραφείων.

Η εταιρεία τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει τις κατεδαφίσεις των μη προστατευόμενων κτισμάτων στο «ΦΙΞ», ενώ τα διατηρητέα κτίρια θα αποκατασταθούν.