Οι προβολές της χειμερινής σεζόν, ολοκληρώνονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης μη χάσετε το δικαστικό θρίλερ Το κορίτσι με το βραχιόλι του Στεφάν Ντεμουστιέ, που απέσπασε το Βραβείο Σεζάρ Σεναρίου.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας Η πόλη και η πόλη των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα. Έξι κεφάλαια από́ τη ζωή́ και τα δεινά́ που υπέστη η εβραϊκή́ κοινότητα της Θεσσαλονίκης ενώνονται κινηματογραφικά́ με την πόλη του σήμερα. Το παρελθόν και το παρόν μιας πόλης συναντιούνται και συγκλίνουν στις ρωγμές της.

Επίσης στην αίθουσα Σταύρος Τορνές συνεχίζονται οι προβολές της καθηλωτικής ταινίας Full Time του Ερίκ Γκραβέλ, για τον αγώνα δρόμου κι επιβίωσης που δίνει μια εργαζόμενη μητέρα στο Παρίσι του σήμερα. Η πρωταγωνίστρια Λορ Καλαμί κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας.

Από τις 27 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού στο καλύτερο θερινό σινεμά της πόλης, στο Σινεμά με Θέα, που στήνεται και φέτος από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, την οροφή του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής, με υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό Κόλπο.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ:

Το κορίτσι με το βραχιόλι / La Fille au Bracelet
(Γαλλία, 2019)
Σκηνοθεσία: Στεφάν Ντεμουστιέ / Stéphane Demoustier. Σενάριο: Stéphane Demoustier, Ulises Porra, Gonzalo Tobal. Με τους: Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Melissa Guers. Γλώσσα: Γαλλικά. Έγχρωμη, 95΄.

Η δεκαεπτάχρονη Λιζ, συλλαμβάνεται μετά τον τραγικό θάνατο της καλύτερης φίλης της. Οι υποψίες για την ενοχή της είναι βάσιμες και οι δυο οικογένειες συγκλονίζονται από τα γεγονότα που αποκαλύπτονται συνεχώς. Όταν η Λιζ αρχίσει να συμπεριφέρεται κυνικά και επιθετικά κατά τη διάρκεια της δίκης, η στάση της θα επιβαρύνει τη θέση της. Η στιγμή της αλήθειας όμως, δεν θα αργήσει.

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Πέμπτη έως Τετάρτη 19:30, 21:30.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Full Time / À plein temps
(Γαλλία, 2021)
Σκηνοθεσία – σενάριο: Ερίκ Γκραβέλ / Eric Gravel. Με τους: Laure Calamy, Anne Suarez, Geneviève Mnich. Γλώσσα: Γαλλικά. Έγχρωμη, 88΄.

Η Ζουλί καταφέρνει να κλείσει μια συνέντευξη για τη δουλειά που πάντα ήθελε. Την ημέρα της συνέντευξης, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια γενική απεργία που παραλύει τα μέσα μεταφοράς. Θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο και τις αντοχές της; Ένα καθηλωτικό κοινωνικό δράμα που αποτυπώνει με πυρετώδεις ρυθμούς τη σύγχρονη καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας.

Δείτε το τρέιλερ: 

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη έως Τετάρτη 21:00

 

Η πόλη και η πόλη
(Ελλάδα-Γερμανία-ΗΠΑ, 2022)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Χρήστος Πασσαλής, Σύλλας Τζουμέρκας. Παίζουν οι: Βασίλης Κανάκης, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Aγγελική Παπούλια, Αργύρης Ξάφης, Νίκη Παπανδρέου, Βασίλης Καραμπούλας, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Φιλίνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Fritz Fenne, Jakob Leo Stark, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Άρης Αρμαγανίδης, Ζωή Σιγαλού, Δανάη Πριμάλη, Μιχάλης Κίμωνας, Βάσια Μπακάκου, Λεονάρδος Μπατής, Γιάννης Δαλαμάγκας, Ανδρόνικος Χρηστάρας, Αθανασία Καλλιμάνη, Νικόλας Χριστόπουλος, Ανδρέας Σταυρακάκης, Νίκος Χορταριάς, Γλυκερία Δήμου, Κώστας Πεντερίδης, Μιχάλης Κοντός, Γιώργος Αθανασιάδης, Άγγελος Κωνσταντίνου, κ.α. Έγχρωμη – Ασπρόμαυρη, 87΄.

Έξι επεισόδια από τη ζωή και τα δεινά που υπέστη η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης ενώνονται κινηματογραφικά με την πόλη του σήμερα, δημιουργώντας μια πολυπρόσωπη κινηματογραφική αφήγηση, στην οποία δυο πόλεις συνυπάρχουν στο ίδιο πλαίσιο: η πόλη της Θεσσαλονίκης του περασμένου αιώνα και η πόλη της Θεσσαλονίκης όπως είναι σήμερα.

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τη Homemade Films και τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και μια από τις πιο σημαντικές παραγωγές του επετειακού προγράμματος της ΕΛΣ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Υποστηρίχθηκε επιπλέον από το Claims Conference – the Conference of Jewish Material Claims Against Germany, το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, το Rosa Luxemburg Stiftung – Office in Greece, το ΕΚΟΜΕ, τo Kέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το MOMus, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.  Την παραγωγή της ταινίας υπογράφει η Μαρία Δρανδάκη και την επιμέλεια ο Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Δείτε το τρέιλερ:

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη έως Τετάρτη 19:00

[contact-form-7 id=»179705″ title=»ΦΚΘ – 16 με 18.5″

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Οι τυχεροί είναι οι εξής:

Μηνά Ελευθερία

Πάνος Παναγιώτης

Αριστέα Μηλούση

Πηνελόπη Τσόγκανου

Βαγγέλης Ελευθεριάδης

 Οι νικητές θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους για την παραλαβή των προσκλήσεων.