To TEDxThessaloniki ετοιμάζεται να διαβάσει την πυξίδα, στις 22 Απριλίου, από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

*Reading the compass
Πυξίδα: το εργαλείο με το οποίο επιτυγχάνεται ο προσανατολισμός του χρήστη με βάση την κατεύθυνση που δείχνει. Η πυξίδα είναι ένα όργανο που χρησιμοποιείται από πολύ παλιά και τώρα φαίνεται πιο χρήσιμη από ποτέ.

*Official #TEDxThess16 photo credits: Nick Pappas Creative Photography+, Vasilis Draganis/ thepixel.gr, Maria Mintsidou Photography

Όλος ο κόσμος προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στις συνεχείς μεταβολές που γίνονται, προσπαθώντας να βρει θετικά στοιχεία και στην ουσία να ισορροπήσει εντός του, αλλά και στον κόσμο που τον περιβάλλει.

Η ομάδα του TEDx Thessaloniki 2017 επέλεξε αυτόν τον τίτλο γιατί ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι σταθερές μας φαίνεται να ανατρέπονται και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει σωστή κατεύθυνση, πώς θα τη βρούμε και αν τελικά θα μας ικανοποιεί.

Εξάλλου, η πυξίδα του καθένα διαφέρει και είναι μέσα του. Μπορεί να μην τη βλέπει, να μην τη νιώθει πάντα, αλλά είναι εκεί. Τον καθοδηγεί και, θα λέγαμε,  τον συνεφέρει όποτε πρέπει, αρκεί να την κοιτάξει. Διαβάζοντας, ρυθμίζοντας και δαμάζοντας εν τέλει την πυξίδα μας, την πυξίδα του κόσμου μας, καταφέρνουμε να βρούμε την ισορροπία μας σε μια παγκόσμια κοινωνία που μεταβάλλεται χωρίς τέλος.

 

*Official #TEDxThess16 photo credits: Nick Pappas Creative Photography+, Vasilis Draganis/ thepixel.gr, Maria Mintsidou Photography

Φέτος, στη σκηνή της Αίθουσας Μ2 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα γνωρίσουμε ομιλητές από όλον τον κόσμο που θα μας μιλήσουν για θέματα που καλύπτουν το φάσμα της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας αλλά και θεμάτων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με νέες μεταβλητές, μεταβάλλοντας το βέλος της πυξίδας. Κάποια από αυτά είναι η δημοσιογραφία δεδομένων και η σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα των χρηστών, τα δικαιώματα των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία των πολιτών. Ακόμη, θα κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο της πληροφορίας και της μετάφρασης της σε αριθμούς, όπως και στον κόσμο της κρυπτογραφίας.

*Από τις 15 Μαρτίου είναι πλέον διαθέσιμα τα εισιτήρια για το TEDxThess 2017 – Reading the Compass . Κάνε κλικ εδώ για να βρεις τα φετινά εισιτήρια, ενώ θα είναι διαθέσιμα και 100 early bird tickets.

*Το Σάββατο 18  Μαρτίου 2017, η γαστρονομική πυξίδα της Θεσσαλονίκης σταματάει στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο των συντεταγμένων της πόλης, προκειμένου να θέσει τις βάσεις για το μεγάλο event στις 22 Απριλίου 2017!

Στο γυάλινο κουτί της Πλατείας Αριστοτέλους από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, οι άνθρωποι του TEDxThessaloniki 2017, θέλοντας να βρουν νέες συντεταγμένες από άτομα της πόλης, θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τις διαφορετικές κατευθύνσεις που ετοιμάζονται να στηθούν στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Μ2 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εκείνες τις ώρες θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου για το main event και η δοκιμή των signature συνταγών που επιλεγμένα και αγαπημένα καταστήματα της πόλης έχουν δημιουργήσει αποκλειστικά για εκείνη την ημέρα για τους φίλους του TEDxThessaloniki 2017, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν στο κοινό!

Πρόκειται για μια δράση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού του TEDxThessaloniki. Η ομάδα του TEDxThessaloniki 2017 αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της για να φέρει πιο κοντά ανθρώπους της πόλης και όλοι μαζί να την κάνουμε να μείνει αξέχαστη.

Βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες εδώ: www.tedxthessaloniki.com!
Fb event: https://www.facebook.com/events/110412696157291/

*To event τελεί υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

 

Θέματα