Η compañia flamenca ALGARABÍA σας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό «Ταξίδι στον κόσμο του flamenco» το διήμερο 14 & 15 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σοφούλη στις 21.00.

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Αλώνι του Πηλίου, η compañia flamenca ALGARABÍA ζωντανεύει για δύο μοναδικές βραδιές στη σκηνή του Θεάτρου Σοφούλη ένα café cantante – ένα αυθεντικό μουσικό καφενείο από τη χρυσή εποχή του φλαμένκο.

Οι ερμηνείες των Ισπανών καλλιτεχνών Victor Ramos και Erica Ponce (χορός) και Sito Sánchez και Edgar Lopez Platón (τραγούδι, κιθάρα) μας ταξιδεύουν στον κόσμο του φλαμένκο από την εποχή του βασιλείου των Μαυριτανών, Al -Andalus, μέχρι τη Λατινική Αμερική και τη σημερινή Ανδαλουσία της Ισπανίας.  Παράλληλα, θεατρική δράση από τη Τζίνα Θλιβέρη και αφήγηση στα ελληνικά από τη Βίκυ Νικολαΐδου ανοίγουν ένα παράθυρο στην ιστορία, την εξέλιξη και την παράδοση του φλαμένκο.

Χαρακτηριστικά στιλ μουσικής και χορού φλαμένκο – όπως fandango, tango , solea, bulería, alegría, seguiriya, guajira – μας μαγεύουν και μας καλούν να νιώσουμε την ψυχή αυτής της ιδιαίτερης  τέχνης.

Η compañia flamenca ALGARABÍA δημιουργήθηκε με στόχο τη διάδοση της κουλτούρας του φλαμένκο πέρα από τα γνωστά όρια. Η λέξη algarabía την εποχή του AlAndalus αναφερόταν στον ορισμό που έδιναν οι χριστιανοί στο σύνολο των αραβικών ακουσμάτων. Σήμερα, η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις κουβέντες, τις φωνές και τα γέλια πολλών διαφορετικών ανθρώπων σε ένα χώρο.  Μια πολυσυλλεκτικότητα που χαρακτηρίζει απόλυτα την τέχνη του φλαμένκο και τη συγκεκριμένη καλλιτεχνική ομάδα.

 

Ιδέα/Πρωτότυπο κείμενο: Sito Sánchez

Τραγούδι/Κιθάρα/Κρουστά: Sito Sánchez, Edgar Lopez Platón

Χορός: Victor Ramos, Erica Ponce

Θεατρική ερμηνεία: Τζίνα Θλιβέρη

Αφήγηση: Βίκυ Νικολαΐδου

Μετάφραση /Επιμέλεια (από τα ισπανικά): Μελίνα Τόπακα

Σχεδιασμός Αφίσας: Φώτης Γεωργίου (fotisgeorgiou.gr)

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα

info
Τρίτη 14 & Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 21:00
Πληροφορίες: 6945 897916
Τιμή εισιτηρίου:  € 12
Διάρκεια: 1μιση ώρα (χωρίς διάλειμμα)
Θέατρο Σοφούλη: Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. Κρατήσεων: 2310 423925
Πρόσβαση με λεωφορείο: Νο5 Στάση Βερβελίδη

από έως
Παραστάσεις