Το Χάος που Άφησε Πίσω της, ταινία που γυρίστηκε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας στη σκηνοθεσία του Νίκου Κολιούκου και της πτυχιακής εργασίας στη φωτογραφία της Αλεξάνδρας Ρίμπα στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, γίνεται η πρώτη ελληνική ταινία που διαγωνίζεται στη LA CINEF του Φεστιβάλ Καννών εδώ και 23 χρόνια, καθώς επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.263 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο.
Οι περισσότεροι συντελεστές της ταινίας είναι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ ενώ και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία είναι του Τμήματος Κινηματογράφου.
Επιβλέπων της διπλωματικής εργασίας του Νίκου Κολιούκου ήταν ο Καθηγητής Σκηνοθεσίας του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, και επιβλέπων της πτυχιακής εργασίας της Αλεξάνδρας Ρίμπα ήταν ο Καθηγητής Διεύθυνσης Φωτογραφίας του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Παναγιώτης Σαλαπάτας.
Με αφορμή τη διεθνή διάκριση, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, δήλωσε «Η ταινία των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Άφησε Πίσω της 2.263 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο και διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών ανάμεσα σε 17 ακόμα ταινίες νέων δημιουργών, γεγονός που αναδεικνύει το ταλέντο των δημιουργών αλλά και το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο».
Το βραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νίκου Κολιούκου θα πραγματοποιήσει τη διεθνή του πρεμιέρα στο Επίσημο Διαγωνιστικό Σπουδαστικό Τμήμα LΑ CINEF του 77ου Φεστιβάλ των Καννών, ανάμεσα σε 17 ακόμα επιλεγμένες ταινίες νέων υποσχόμενων δημιουργών.
Να σημειωθεί ότι το 2001 Τα Μάτια που Τρώνε του Σύλλα Τζουμέρκα ήταν η πρώτη ελληνική ταινία που διαγωνίστηκε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Σπουδαστικό Τμήμα LA CINEF του Φεστιβάλ Καννών.

Δείτε το trailer