Δυο αδερφές που το 2011 αποφάσισαν να αφήσουν πίσω το βασικό τους επάγγελμα, το οποίο πλέον δεν τους εξασφάλιζε τίποτα και να τολμήσουν μπαίνοντας στο χώρο της εστίασης. Έξι χρόνια μετά έχουν ένα από τα πιο γνωστά καφέ-μπαρ της πόλης, σερβίρουν πεντανόστιμα γλυκά και θεωρούν ότι «γελάει καλύτερα όποιος γελάει συνέχεια». Αυτή είναι η ιστορία της Καλής και της Μαρίας.

Γιατί καφέ και όχι κάτι άλλο;

Ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε όταν αποφασίσαμε να σταματήσουμε να εργαζόμαστε σα γυμνάστριες. Ίσως φταίει και χώρος που μας ενέπνευσε. Μάλιστα δεν είχαμε καμία σχέση με το επάγγελμα. Δε γνωρίζαμε να κρατάμε ούτε δίσκο.

Πώς ξεκίνησε το αρχικό concept;

Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο ο οποίος εκτός από πολύ καλό καφέ θα σερβίρει και χειροποίητα γλυκά ημέρας στα οποία βάζει το χεράκι της και η μητέρα μας. Στόχος δεν ήταν ποτέ η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Λίγα και καλά. Και νόστιμα.

Όλοι λένε τα καλύτερα για το «μπαρ με τα βιβλία»

Ευχαριστούμε πολύ. Βέβαια μας βγήκε η μέση μέχρι να το φτιάξουμε. Τη διακόσμηση του Piece of Cake την κάναμε μόνες μας. Χωρίς διακοσμητές

Στα 5 χρόνια λειτουργίας, τι θεωρείτε επιτυχία;

Εκτός από το RedVelvet μας; (γέλια) Το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε το Piece of Cake, στέκι. Και αυτό δεν είναι εύκολο. Εδώ έρχονται να πιουν καφέ μόνοι τους χωρίς να τους ενδιαφέρει τι μπορεί να πει «ο κόσμος», γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να πει απολύτως τίποτα!