Μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα υπέρ εντολέων-πελατών της δικηγορικής εταιρίας Newlaw (Τσιμισκή 10, 546 24 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 551 501, www.newlaw.gr)  έκρινε ότι οι δανειολήπτες-σύζυγοι δικαιούνται κούρεμα του συνολικού τους χρέους καταρχάς για 200.000 ευρώ (και μακροπρόθεσμα έως και 350.000 ευρώ αν λάβουμε υπόψιν τη μείωση των τόκων και την διαγραφή των τόκων επιβάρυνσης λόγω καθυστέρησης καταβολής οφειλόμενων δόσεων).

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Δικαστηρίου έκρινε ότι δύο νέοι άνθρωποι με 2 παιδιά δικαιούνται να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη (Ν. 3869/2010) και να λάβουν μια σημαντική οικονομική ελάφρυνση, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων τους και του γεγονότος ότι το ένα τους παιδί πάσχει από μία πολύ σπάνια και ανίατη ασθένεια, η ιατρική αντιμετώπιση της οποίας συνεπάγεται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο γονείς, οι οποίοι τυγχάνουν ιδιωτικός υπάλληλος και εκπαιδευτικός αντίστοιχα, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς τα χρέη τους άγγιζαν ήδη τις 260.000 ευρώ. Η λυτρωτική απόφαση του δικαστηρίου διατάζει να πληρώσουν μόνο 67.000 ευρώ μέσα σε μια χρονική περίοδο 20 ετών, με μηνιαία δόση περίπου 280 ευρώ.

Μία δικηγορική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, η ΝEWLAW, για πρώτη φορά στην Ελλάδα «αγκαλιάζει» τις τεχνολογικές εξελίξεις και σε φέρνει πιο κοντά στο δικηγόρο κάνοντας την επικοινωνία άμεση και γρήγορη. Έτσι, επιταχύνεται η επίλυση της νομικής υπόθεσης που σε απασχολεί. Συγκεκριμένα, ως Έλληνας πολίτης ή ομογενής του εξωτερικού ξεκινάς αμέσως την επίλυση της νομικής σου υπόθεσης από την άνεση του σπιτιού ή των γραφείων της επιχείρησης σου μέσω της πλατφόρμας NEWLAW.
Μάθετε περισσότερα στο επίσημη ιστοσελίδα: www.newlaw.gr