Η 37η έκδοση του οδηγού του Ομίλου Michelin εκδόθηκε κι η ελληνική γαστρονομία έλαμψε για έτι μία φορά. Ο αριθμός των διακρίσεων παραμένει σταθερός, καθώς αστέρι Michelin κέρδισαν στο σύνολο 5 ελληνικά εστιατόρια.

Ο Οδηγός του Ομίλου Michelin περιλαμβάνει επιλογές από 36 πόλεις σε 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στην τελευταία αυτή έκδοση του διάσημου Οδηγού ανακοινώθηκαν σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη στις 26 Μαρτίου.

Τα ελληνικά εστιατόρια

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία έκδοση, τα δύο αστέρια τους διατηρούν τα εστιατόρια «Funky Gourmet» (για 4η χρονιά) και «Σπονδή» (για 10η χρονιά), ενώ τα «Varoulko», «Ηytra» και «Botrini’s» διατηρούν το ένα αστέρι τους για 16η, 8η και 4η χρονιά αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το olivemagazine.gr, όσον αφορά το κομμάτι των «Bib Gourmands», τα «Nolan» μαζί με τα «Αθήρι» και «Οικείο» για μία ακόμη χρονιά επιβραβεύονται από τον Όμιλο για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής τους.

Πιο αναλυτικά, λοιπόν, έχουμε:

Σπονδή: 2 αστέρια

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα εστιατόριο σημείο αναφοράς στην ελληνική γαστρονομική σκηνή τα ηνία της κουζίνας του οποίου κρατά επάξια εδώ και έξι χρόνια ο σεφ Άγγελος Λάντος. Εστιάζοντας στη μοντέρνα γαλλική κουζίνα με φινετσάτα πιάτα οι απεσταλμένοι του Οδηγού το επιβραβεύουν με δύο αστέρια εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι έπραξαν και φέτος.

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 210 7564021

Funky Gourmet: 2 αστέρια

Ο χώρος που στέγασε τη μαγειρική φιλοσοφία της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις όπου διασκεδαστική και εκλεπτυσμένη γαστρονομία συνδυάζονται αρμονικά. Το 2012 βραβεύτηκαν με το πρώτο τους αστέρι και το 2014 απέσπασαν και δεύτερο αστέρι από τη Michelin το οποίο και διατηρούν.

Παραμυθίας 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός, τηλ. 210 5242727

Varoulko: 1 αστέρι

Ο Λευτέρης Λαζάρου εδώ και τέσσερα χρόνια άλλαξε έδρα μετακομίζοντας δίπλα στο κύμα στο Μικρολίμανο. Ο πρωτοποριακός τρόπος προσέγγισης της γεύσης, η δημιουργικότητα και η προσήλωσή του στην ποιότητα ήταν πολύ καλοί λόγοι για να ανανεωθεί το 1 αστέρι που έχει κατακτήσει με την αξία του.

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 5228400

Hytra: 1 αστέρι

Στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» προσφέρει προνομιακή θέα και γευστικές προτάσεις υψηλών προδιαγραφών. Μια εμπειρία που δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τους κριτικούς της Michelin. Με τον Τάσο Μαντή στο τιμόνι της κουζίνας, διατηρεί και φέτος το αστέρι του.

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 3316767

Botrini’s: 1 αστέρι

Με μίνιμαλ αισθητική, διακριτική πολυτέλεια και νεωτεριστικές πινελιές στον κατάλογο, το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι το 2014 ήταν η νέα ελληνική είσοδος στο δρόμο των αστεριών. Η εκφραστική του κουζίνα διατήρησε το αστέρι της κρατώντας τον γαστρονομικό πήχη ψηλά.

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, τηλ. 2106857324