Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, υποδέχονται στην Ελλάδα τους διακεκριμένους ξένους συγγραφείς Gilbert Sinoue και Zak Ebrahim.

-Ο διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας Gilbert Sinoue έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο προφήτης του Θεού – Η ζωή του Μωάμεθ» (εκδ. Ψυχογιός) συνομιλώντας στις 19/1 στο Public Τσιμισκή με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Τιτίκα Δημητρούλια. Ο Ζιλμπέρ Σινουέ ξαναζωντανεύει  σε ένα παθιασμένο αφήγημα τη ζωή του Μωάμεθ, οι πράξεις και τα κατορθώματα του οποίου αποτελούν πηγή έμπνευσης για πάνω από ένα δισεκατομμύριο άντρες και γυναίκες.

 

-Επίσης έρχεται στην Ελλάδα, ο Zak Ebrahim για να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Γιός τρομοκράτη» (εκδ. Key Books) το οποίο διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία. Ο Ζακ Εμπραχίμ ήταν μόλις εφτά χρονών όταν στις 5 Νοεμβρίου 1990 ο πατέρας του, ο Ελ-Σέιντ Νοσέρ, πυροβόλησε και σκότωσε τον αρχηγό του Συνδέσμου Εβραϊκής Άμυνας. Όσο ήταν στη φυλακή ο Νοσέρ βοήθησε στον σχεδιασμό του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993. Στον συγγραφέα, στις 24 Ιανουαρίου στο Public Τσιμισκή ερωτήσεις θα απευθύνουν η Έλενα Παπαδοπούλου (Curator TEDxThessaloniki), Ζάϊρα Παπαληγούρα (Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο ΑΠΘ) και Αλέξανδρος Κιουπκιολής (Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας στο ΑΠΘ).

 

*Περισσότερες πληροφορίες για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων ανά πόλη ή ανά μέρα μπορεί να το βρει κανείς στο blog.public.gr

Χαμογελάστε, είστε στα Public!