Ο Μανώλης Φάμελος, ο Δώρος Δημοσθένους και η Μαρία Κηλαηδόνη θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, στη συναυλία-αφιέρωμα με τίτλο: Σ΄ Ευχαριστώ Λουκιανέ.

Μια πολύχρωμη παρέα μουσικών βάζει πλώρη ακολουθώντας τα ίχνη του μοναχικού καουμπόι των Αθηνών, του αντισυμβατικού, αδέσμευτου αλλά και μεθοδικού και πολυμήχανου Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Με φρέσκιες εκτελέσεις των πάντα επίκαιρων τραγουδιών του Λουκιανού, ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ηθικό αυτουργό και πρωτεργάτη των πρώτων μας πάρτυ, αλλά και τον εμπνευστή και μυστικό υποκινητή των πιο τρελών μας σχεδίων.

Με το ιδιαίτερο γνώριμο και χαρακτηριστικό του στυλ, ο στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής συνέδεσε τη δουλειά του τα καλύτερα χρόνια πολλών γενεών.

Αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες, καθώς, μέσα από τα τραγούδια του, μίλησε σε όλους με ειλικρίνεια, αμεσότητα, χιούμορ, συναίσθημα και λεπτότητα.

Στη Θεσσαλονίκη , ο Λουκιανός Κηλαηδόνης πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια τη δεκαετία του ’60, όταν σπούδαζε στην Αρχιτεκτονική Σχολή και πάντα τον έδενε ένας ιδιαίτερος δεσμός με την πόλη.

Αλλά και αργότερα όταν έγινε διάσημος καλλιτέχνης το κοινό της πόλης αγκάλιαζε τη δουλειά του και γέμισε τις συναυλίες του, αφού όλοι αγαπήσανε τα τραγούδια του.

Θα είμαστε όλοι εκεί κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό της Θεσσαλονίκης, στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών ανάμεσα στα πεύκα στους Κήπους της Βίλας Αλλατίνη, για να ακούσουμε τους στίχους εκείνους που μας ταξιδεύουν:” …νύχτες που περνούν, που δε θα ξαναρθούν, μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά….”

Συμμετέχουν:

  • Τραγούδι, κλαρινέτο: Χρήστος Παπαδόπουλος
  • Πιάνο, ακορντεόν: Στέφανος Δανιηλίδης
  • Μπάσο: Μάνος Λούτας
  • Ντραμς: Βαγγέλης Τσιμπλάκης

Πληροφορίες

Πληροφορίες: www.kepo.gr – 2310 602599 – 2310 421059 / Ώρα προσέλευσης: 20:30 / Εισιτήρια: ηλεκτρονικά εισιτήρια, με συμβολικό αντίτιμο 5€ / Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr