Το World Class των Reserve Brands της Diageo, ο κορυφαίος διαγωνισμός που αποτελεί πηγή έμπνευσης και εκπαίδευσης των πρωταγωνιστών της παγκόσμιας bartending σκηνής επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς τα όρια της κουλτούρας των cocktails, φέτος γιορτάζει τα δέκατα γενέθλια του και προσκαλεί για ακόμη μια φορά τους επίδοξους bartender να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν τον κορυφαίο τίτλο του θεσμού- αυθεντία στο χώρο του ποτού.

Μετά από μια σειρά εξαιρετικά πρωτότυπων workshop σε 5 πόλεις της Ελλάδας, όπου ο Έλληνας World Class Bartender Of The Year 2017 Πάνος Κανατσούλης και ο chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC Αλέξανδρος Τσιοτίνης παρουσίασαν τις 2 νέες διαγωνιστικές ενότητες, ολοκληρώθηκε το World Class Competition Roadshow 2018, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 450 συμμετοχών.

Όμως τo συναρπαστικό ταξίδι του World Class 2018 μόλις ξεκινάει! Η έναρξη της περιόδου υποβολής συμμετοχών σηματοδοτεί την αρχή του διαγωνιστικού μέρους του θεσμού, και καλεί τους επερχόμενους bartenders να δημιουργήσουν ευφάνταστα cocktails που θα διαμορφώσουν τις τάσεις των ποτών για το 2018 και θα αναδείξουν τις 2 παρακάτω δοκιμασίες:

The resourceful bartender

Η πρώτη διαγωνιστική ενότητα θέτει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και προβλέπει την υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών διαχείρισης των πόρων ενός μπαρ, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βέλτιστη λειτουργία του.

Heat of the moment

Η δεύτερη διαγωνιστική ενότητα  αναδεικνύει τεχνικές από τον κόσμο της γαστρονομίας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στην παρασκευή ενός ποτού, ορίζοντας μια νέα επερχόμενη τάση στο κόσμο των εκλεκτών αποσταγμάτων.

Ο World Class Bartender Of The Year 2017 Πάνος Κανατσούλης, παρουσιάζει τη δοκιμασία “ The Resourceful Bartender”

Οι συνταγές που είτε θα συνδυάσουν γνώσεις και των δύο δοκιμασιών είτε θα συμπεριλαμβάνουν πρακτικές από μια από αυτές, θα διεκδικήσουν μια θέση στον ημιτελικό του διαγωνισμού τον Απρίλιο, που θα αναδείξει τους 12 καλύτερους φιναλίστ. Λίγο αργότερα στο μεγάλο τελικό του Ιουνίου, ένας από αυτούς θα κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο του World Class Bartender of the Year 2018, που χαίρει της αποδοχής των bartenders και του κοινού, ως την κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου.

O chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC Αλέξανδρος Τσιοτίνης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της δοκιμασίας Heat of the moment”

Δηλώστε συμμετοχή έως την Παρασκευή 30 Μαρτίου και γίνετε μέρος της μεγαλύτερης κοινότητας bartending παγκοσμίως στο https://www.theworldclassclub.com/.

Σχετικά με το World Class

Από την ίδρυσή του το 2009, το WORLD CLASS των Reserve Brands της Diageo, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα επικοινωνίας με στόχο την έμπνευση και μύηση του κοινού στο fine drinking. Ανεξαρτήτως αν επιλέγει κανείς να απολαύσει ένα καλό ποτό στο σπίτι ή στο αγαπημένο του μπαρ, το WORLD CLASS φέρνει στο προσκήνιο το fine drinking, τάση εξίσου σημαντική όσο και το fine dinning. Το WORLD CLASS είναι επίσης ο θεσμός – αυθεντία σε ότι αφορά στην κουλτούρα των cocktail, από όπου μπορεί κάνεις να αντλήσει γνώσεις και στοιχεία για όλες τις νέες τάσεις, συνταγές και νέα για τον κόσμο των cocktails. Παράλληλα, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, έχει αποτελέσει πόλος έμπνευσης, εκπαίδευσης και γνώσης για περισσότερους από 250.000 bartenders από όλον τον κόσμο, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και προβολής. To WORLD CLASS διοργανώνει κάθε χρόνο το ‘WORLD CLASS Bartender of the Year’, το θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου. Φέτος, μετά από τη διοργάνωση όλων των επιμέρους τοπικών διαγωνισμών, οι καλύτεροι bartenders στον κόσμο θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Βερολίνο!

 

Σχετικά με τη Diageo Hellas

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα». Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Clicquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας. Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα».