Οι String Demons, το ντουέτο των αιρετικών εγχόρδων, που γνωρίσαμε μέσα από πρωτότυπες διασκευές σε τραγούδια κλασικής, rock, δημοτικής και pop μουσικής, κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φίλους. Τα βήματά τους είναι σταθερά και αυτό δείχνει την προσήλωση τους σ’ αυτό που κάνουν. Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη έρχονται στη Θεσσαλονίκη και στο Club του ΜΥΛΟΥ, για να ακολουθήσουν τον Χρήστο Θηβαίο στη διαδρομή του, ηλεκτρίζοντας με τον ήχο τους την βόλτα στα Εξάρχεια.

Νιώσατε ποτέ το «βάρος» του ονόματος σας και της πορείας των γονιών σας ως πρόσθετο άγχος στη μουσική σας διαδρομή;
Το ότι οι γονείς μας είναι αυτοί που είναι αποτελεί ένα γεγονός που ούτως ή άλλως δεν αλλάζει. Είμαστε υπερήφανοι για αυτούς και ευγνώμονες για τον τρόπο που μας μεγάλωσαν και μας έμαθαν να αγαπούμε τη μουσική χωρίς όρια και να κρατάμε την ουσία. Το χειρότερο είναι οι κακοήθεις που νομίζουν ότι μόνο ένα όνομα των γονιών αρκεί για να εξασφαλίσει σε ένα παιδί επιτυχημένη πορεία. Εμείς γελάμε μ’ αυτό γιατί είναι μία τεράστια πλάνη κι όποιος είναι μέσα στον χώρο και τον έχει δει από μέσα, το γνωρίζει πολύ καλά. Το ίδιο το όνομα δεν χτίζει πορεία, αγάπη και αποδοχή από το κοινό. Αν δεν έχεις μία πρόταση, αισθητική, γνώσεις και τεχνική πάνω σε αυτό που κάνεις το όνομα θα σου είναι εντελώς άχρηστο. Ακόμα και αν ανοίξουν κάποιες πόρτες, αν δεν έχεις εσύ ο ίδιος την ικανότητα να σταθείς απέναντι στο κοινό και να το κερδίσεις θα είναι σαν να μην άνοιξαν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, λόγω του ονόματος String Demons, πολλές φορές μας παρακολουθεί κόσμος που ξέρει και παρακολουθεί και τους γονείς μας και δεν έχει καν κάνει την σύνδεση. Οπότε, βάρος ακριβώς δεν το λες, απλώς καμιά φορά το όνομα γίνεται τροφή για ανυπόστατες κακοήθειες.

Πως επιλέγετε τα τραγούδια – ελληνικά και μη – που θα διασκευάσετε;
Ακόμα και μια φράση σε μία κουβέντα είναι αρκετή για να μας δώσει την ιδέα να ασχοληθούμε με ένα κομμάτι. Πέρα από τα καθαρά δικά μας κομμάτια και τραγούδια για τις διασκευές,  οτιδήποτε μας κάνει «κλικ» στο αυτί μας , ροκ,κλασσικό,ηλεκτρονικό,λαϊκό κλπ ,πιάνουμε τα έγχορδα και το παίζουμε. Μας έχουνε πει πολλές φορές ότι κάνουμε διασκευές-συνθέσεις γιατί παίρνουμε ένα μουσικό  θέμα που υπάρχει ήδη , του προσθέτουμε δικές μας ιδέες  και το πηγαίνουμε όπου μας οδηγούν τα όργανα και η μεταξύ μας stringdemονική ατμόσφαιρα. Παράδειγμα το «Πρελούδιο της Lady Gaga» απ τον δίσκο μας Rise of Strings που είναι βασισμένο σε ένα τραγούδι της.

Υπάρχει μία στροφή στους φυσικούς ήχους τα τελευταία χρόνια. Πιστεύετε ότι αυτό θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε σολίστ όπως εσείς;
Φυσικός ήχος ή όχι οι νέοι ορίζοντες ανοίγουν όταν μένεις πιστός στη δική σου αισθητική  , εργάζεσαι πολύ σκληρά, παλεύεις καθημερινά με τον εαυτό σου και με τον υπόλοιπο κόσμο , ότι και αν είναι αυτό που κάνεις.

Η συνεργασία σας με τον Χρήστο Θηβαίο πως προέκυψε;
Στο Ζάππειο ένα βράδυ του καλοκαιριού που μας πέρασε σε μια συναυλία που είχαμε παίξει. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με ένα τέτοιο βαρύ πυροβολικό του Ελληνικού τραγουδιού και πόσο μάλλον να τραγουδάει τόσο φανταστικά ένα δικό μας τραγούδι τον »Άλφα».Η χημεία μας είναι »αδιανόητη» και το καταλάβαμε αυτό από την πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε στο Μέγαρο Μουσικής τα Χριστούγεννα του ’16 σε παράσταση του Ηλία Καρελλά. Έπαιζε τον ρόλο ενός κακού, του Βασιλιά των Καλικατζάρων και εμείς είχαμε τον ρόλο δύο μουσικών Ξωτικών…ερχόταν, που λέτε, μες την παράσταση κατά τα πάνω μας και μας φώναζε : »Θα σας φάω!»

Ποια είναι τα πιο άμεσά σας σχέδια;
Έρχονται τρεις συναυλίες τον Απρίλιο με τον Χρήστο , η Βόλτα στα Εξάρχεια πηγαίνει Κύπρο. Είμαστε στα τελειώματα ενός δίσκου, με τα τραγούδια μας από την παράσταση Όρνιθες του Ηλία Καρελλά όπου τραγουδάνε και πρωταγωνιστούν η Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε) και ο Χρήστος Θηβαίος, είχε παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πιο άμεσο…η Θεσσαλονίκη στον Μύλο τώρα την Παρασκευή!

Info
Χρήστος Θηβαίος και String Demons: Βόλτα στα Εξάρχεια
Παρασκευή 15 Μαρτίου
Μύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Ώρα έναρξης 22:30
—————————————————————-
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 12€
—————————————————————–
Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθήμενου.
Για κρατήσεις θέσεων τηλεφωνικά στο 2310510081 ή επικοινωνείτε με μήνυμα στο inbox της σελίδας Mylos Club Thessaloniki με το όνομά σας, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων.
Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό.
————————————————————————–
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Λαδάδικα, Κατούνη 17 – 2310.538282)
ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Πλατεία Ναυαρίνου 14 – 2310.278515)
ΔΙΩΡΟΦΟΝ (Καλαμαριά, Κερασούντος 81 – 2310.453998)
ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ (Αποστόλου Παύλου 22 – 2310.248188)
JOLLITY (Εύοσμος, Παύλου Μελά 25 – 2310.759409)

Facebook
Instagram