Ένα κτίριο στολίδι του κέντρου της Θεσσαλονίκης περνάει στη νέα εποχή της χρήσης του. Το Zaliki Boutique Hotel βρίσκεται στην οδό Ζαλίκη 6, στο ιστορικό κέντρο και διαθέτει 21 δωμάτια μεταξύ αυτών και τρεις σουίτες και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό της εποχής του μεσοπολέμου.

Τα χρόνια που λειτούργησε, ως boutique hotel, αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών της πόλης, λόγω της προνομιακής του θέσης στη γειτονιά του Αλκαζάρ. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας που το μίσθωσε αποφάσισε να το εγκαταλείψει και η τράπεζα στης οποίας την ιδιοκτησία έχει περάσει το κτίριο τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να το πουλήσει μέσω του προγράμματος Jupiter, ενώ εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του Οκτώβρη (2018) θα ανοίξουν οι προσφορές.

Τα χαρακτηριστικά του κτιρίου

Πρόκειται για ένα 7όροφο διατηρητέο κτίριο πλήρως ανακαινισμένο, συνολικού εμβαδού 948,25 τμ. Ως ξενοδοχείο, το ακίνητο διέθετε 21 δωμάτια με 50 κλίνες, εστιατόριο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της αγοραπωλησίας, θα έχουμε πληροφορίες για τη νέα του χρήση.