Το Δεσπεραί είναι ένα μεζεδοπωλείο, επί της ομώνυμης οδού Δεσπεραί, που δίνει μεγάλη βάση στις Μεσογειακές γεύσεις και δεν ξεχνάει τις συνταγές εκείνες που έχουν καθιερώσει διεθνώς την ελληνική κουζίνα. Εδώ μέσα βρήκαμε αρώματα απ’ όλη τη χώρα.

Ο εσωτερικός χώρος μοιάζει με παραμύθι

Ήδη μπαίνοντας στο μαγαζί, γνωρίζαμε πως δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε μεζεδοπωλείο. Η νεοκλασική του διακόσμηση μας φέρνει στο νου τη Θεσσαλονίκη μιας άλλης εποχής, ενώ οι πίνακες κι οι κορνίζες που κοσμούν το χώρο έρχονται για να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα.

Την διακόσμηση του εσωτερικού χώρου του Δεσπεραί την επιμελήθηκαν από μόνοι τους οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, Αλέξης, Γιάννης, Νίκος και Στέλιος, φέρνοντας ο καθένας από το σπίτι του πίνακες, κορνίζες και αντικείμενα που κρύβουν μια ιστορία πολλών χρόνων από πίσω τους. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν ένα πανέμορφο μωσαϊκό έργο που κάνει τους πελάτες να ταξιδεύουν στο χρόνο.

Η Μεσογειακή κουζίνα του Δεσπεραί ξεχωρίζει

Το Δεσπεραί ανοίγει από νωρίς το πρωί και σερβίρει πρωινό. Εδώ η ημέρα σας ξεκινάει ιδανικά με το αγαπημένο σας καφεδάκι κι από δίπλα μια λαχταριστή ομελέτα με λουκάνικα. Και τώρα που καλοκαιριάζει, ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος, με την urban νότα που τον χαρακτηρίζει, θέτει τις κατάλληλες προδιαγραφές για πρωινή σας χαλάρωση.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα φαγητά που δοκιμάσαμε, συγκλονιστήκαμε από την ποικιλία προϊόντων και γεύσεων που βρήκαμε στο Δεσπεραί. Γιατί βρήκαμε προϊόντα παραγωγής από κάθε άκρη της Ελλάδας που κουβαλάνε πάνω τους την παράδοση του τόπου τους.

Κεφτεδάκια τόνου με πουρέ καλαμποκιού

Για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, στο Δεσπεραί θα βρείτε δροσιστικότατες μπύρες ελληνικής μικροζυθοποιίας, δημοφιλείς ετικέτες σε κρασί, αλλά και χύμα βιολογικό κρασί παραγωγής, καθώς και αποστάγματα.

Η παρέα βρήκε το νέο της στέκι στο κέντρο

Ακόμα κι όταν διαλέξαμε το Δεσπεραί για μία τσιπουροκατάσταση και δοκιμάσαμε το λουκάνικο Τζουμαγιάς και το Μαστέλο Χίου που βρήκαμε στον κατάλογο, καταλάβαμε πως αυτό το μαγαζί καλύπτει κάθε μας ανάγκη. Ούζακι παραγωγής α’ ποιότητας, νόστιμα πιάτα και μεζέδες και μία ατμόσφαιρα που μας προσφέρει την απόλυτη απόδραση στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Την επόμενη φορά λοιπόν, πάρτε την παρέα σας και κατεβείτε στη Δεσπεραί. Εκεί θα βρείτε αυτό το μεζεδοπωλείο που έχουν αγαπήσει οι νέοι και αποτελεί πια θέμα συζήτησης στις φοιτητικές γειτονιές. Ένα must μεζεδοπωλείο που ήρθε για να μείνει!

 

Περιοχή:
Κέντρο

Διεύθυνση:
Δεσπεραί 23

Ανοιχτά:
Από τις 13:00 έως τις 00:00

Facebook | Instagram