Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Καϊμάκτσαλαν πήρε το όνομά του από το τοπωνύμιο του όρους το οποίο το φιλοξενεί. Η λέξη «Καιμάκτσαλαν» έχει τούρκικες ρίζες και σημαίνει κατά λέξη «ο κλέφτης του καϊμακιού», του αφρού. Το γιατί δόθηκε αυτή η ονομασία δεν είναι επακριβώς εξακριβωμένο και υπάρχουν αρκετές ερμηνείες που στηρίζονται στα όσα μεταφέρθηκαν προφορικά από γενιά σε γενιά.

Που;

Βρίσκεται σε υψόμετρο από 2.000 έως 2.480 μέτρα. Είναι το ψηλότερο Χιονοδρομικό Κέντρο στην Ελλάδα και χάρη στην θέση του και την υποστήριξη με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, λειτουργεί από τα τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Μαΐου. Το κέντρο διαθέτει έναν εναέριο αναβατήρα τύπου διθέσιας καρέκλας, τρεις συρόμενους αναβατήρες τύπου πιάτου και άγκυρας, δύο παιδικούς αναβατήρες, εγκατάσταση τεχνητής χιόνωσης και 12 πίστες διάφορων δυσκολιών. Όλες οι πίστες του κέντρου είναι σηματοδοτημένες με πλαστικούς πασσάλους για την ασφάλεια των επισκεπτών. Στο χώρο μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό και να κάνετε μαθήματα ski.

Πρόσβαση

Μπορείτε να φτάσετε στο χιονοδρομικό μας κέντρο από την Έδεσσα ακολουθώντας τις πιο κάτω διαδρομές:

Κύρια Διαδρομή – 49 χλμ

Η διαδρομή αυτή είναι πρώτης προτεραιότητας εκχιονισμού, από Αντιπεριφέρεια Πέλλας και Δήμο Έδεσσας.
Από Έδεσσα ακολουθείτε την διαδρομή προς Φλώρινα – Καστοριά και σε 18 χλμ περίπου, στρίβετε δεξιά προς Άρνισσα-Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Μετά από λίγο στη διχάλα που θα συναντήσετε όποια κατεύθυνση και αν ακολουθήσετε θα σας οδηγήσει στο Χιονοδρομικό Κέντρο (ακολουθείτε πινακίδες προς Άγιο Αθανάσιο).

Δευτερεύουσα Διαδρομή – 37 χλμ 

Η διαδρομή αυτή είναι δεύτερης προτεραιότητας εκχιονισμού.
Μέσα από την Έδεσσα αναζητείτε την διαδρομή προς Λύκους (8 χλμ) και εν συνεχεία προς Κερασιά (6 χλμ). Από Κερασιά ακολουθείτε τον δρόμο προς Χιονοδρομικό (22 χλμ) Προσοχή, στα μισά της διαδρομής Κερασιάς-ΧΚΒ, υπάρχει στα δεξιά σας μεγάλος ασφάλτινος δρόμος προς Αριδαία, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται, μην μπερδευτείτε.

Τιμές

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο ΕΔΩ

 

Περιοχή
Άγιος Αθανάσιος

Διεύθυνση
Καϊμακτσαλάν