Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, το THESSALONIKI WINE SHOW επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω απ΄αυτό!

Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση, έρχεται φέτος με ακόμα περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.

Διοργάνωση: Wine Style

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2024 πρωταγωνιστούν:

-Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα.

-Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

-Alternative Wine Bar
Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines. Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του. Μαζί του πίσω από το Bar, θα εναλλάσσονται οι παράγωγοι μιλώντας για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

-Best Of the Best
Τα 25 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2024 -Ο καλύτερος Έλληνας Sommelier μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier επιλέγει και παρουσιάζει τα 25 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο το 2023.

-Cocktail Bar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί
Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Οκτώ επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, mixologists από τα οκτώ επιλεγμένα bar θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά.
Τα 16 cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες.

Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW θα είναι η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show!

Get ready for the SHOW!

info
Κυριακή 31 Μαρτίου & Δευτέρα 1 Απριλίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της ΔΕΘ
Ώρες: 12:00-20:00
Γενική είσοδος για Kαταναλωτές & Σπουδαστές:
Προαγορά από το more.com by viva: 10€ / Φοιτητικό 7€ (link TBC)
Αγορά στο ταμείο: 12€ / Φοιτητικό 10€ (η αγορά του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνει ένα ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας)Οι επαγγελματίες* εισέρχονται δωρεάν και τις δύο ημέρες με την επίδειξη πρόσκλησης ή επαγγελματικής κάρτας

 

από έως
#SPRING IN THE CITY_ Events Δράσεις