Οι θαυμαστές της τηλεοπτικής σειράς «Squid Game» το περίμεναν καιρό και πλέον, είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Netflix, το ριάλιτι «Squid Game: The Challenge» (Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Η Δοκιμασία).

456 πραγματικοί παίκτες θα μπουν στον διαγωνισμό, διεκδικώντας ένα έπαθλο 4,56 εκατομμυρίων δολαρίων που θα αλλάξει τη ζωή τους.

Καθώς ανταγωνίζονται μέσα από μια σειρά παιχνιδιών εμπνευσμένων από την πρωτότυπη σειρά, καθώς και κάποιων εκπληκτικών νέων προσθηκών, οι στρατηγικές, οι συμμαχίες και ο χαρακτήρας τους θα δοκιμαστούν ενώ λιγοστεύουν σιγά σιγά.

Κυκλοφορία επεισοδίων:

Παρτίδα 1 – 22 Νοεμβρίου (5 επεισόδια)
Παρτίδα 2 – 29 Νοεμβρίου (4 επεισόδια)
Παρτίδα 3 – 6 Δεκεμβρίου (1 επεισόδιο)

Oι κατηγορίες για την υγεία των παικτών στο ριάλιτι

Τον περασμένο Ιανουάριο, διάφορα δημοσιεύματα ανέφεραν πως οι παίκτες είχαν πάθει κρυοπαγήματα στα γυρίσματα του ριάλιτι που βασίζεται στη διάσημη σειρά. 

Το σκάνδαλο ξέσπασε ενώ η πλατφόρμα streaming γύριζε κρυφά το σόου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ισχυρισμοί για τραυματισμούς παικτών.

Ωστόσο, το Netflix και οι εταιρείες παραγωγή Studio Lambert και Garden, αρνήθηκαν ότι υπήρξε οποιοσδήποτε σοβαρός τραυματισμός, αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους: «Ενώ έκανε πολύ κρύο στο πλατό – και οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό – οποιοσδήποτε ισχυρισμός για σοβαρό τραυματισμό είναι αναληθής. Μας ενδιαφέρει πολύ η υγεία και η ασφάλεια των ηθοποιών και του συνεργείου μας και επενδύσαμε σε όλες τις κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας».

Παρά τις φερόμενες κακές συνθήκες, οι διαγωνιζόμενοι αρνήθηκαν να μετακινηθούν ή να διαμαρτυρηθούν, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αποκλεισμό, σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού. Πολλοί διαγωνιζόμενοι ήταν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο ριάλιτι, παρά το ενδεχόμενο υποθερμίας, καθώς το χρηματικό έπαθλο αποτελεί σημαντικό κίνητρο.

Το σόου, που διαφημίστηκε ως η «μεγαλύτερη σειρά ριάλιτι διαγωνισμών που δημιουργήθηκε ποτέ», αποτελεί ένα πιστό αντίγραφο της σειράς με διαγωνισμούς και περιλαμβάνει ακόμα και την ανατριχιαστική animatronic κούκλα που δίνει εντολές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού «Red Light Green Light».