Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

«Μια φορά ένα κοριτσάκι μας είχε ρωτήσει “Μα πόσοι πια μένετε σε αυτό το Σπίτι;», λέει γελώντας η Αθηνά Γκαζάνη, μία εκ των τεσσάρων ιδιοκτητριών του Spiti mas, ένα café-εστιατορίου που δε θυμίζει σε τίποτα ένα κλασικό café-εστιατόριο αλλά αντιθέτως φέρνει πολύ περισσότερο σε σπίτι, εξ ου και η ονομασία του.

Μαζί με τον Βαρνάβα Φιλίππου, τη Χρυσηίδα Καταγά και τη Οινόη Πρεντούλη  και προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους ο καθένας και χωρίς να γνωρίζονται όλοι από πριν αποφάσισαν να ανοίξουν μαζί ένα μαγαζί. Στην αρχή ο καθένας δούλεψε μόνος του την ιδέα του concept και όταν συναντήθηκαν διαπίστωσαν ότι όλοι λίγο πολύ συνέκλιναν στην ιδέα του σπιτιού, ενός χώρου που σου δημιουργεί οικειότητα και με τους οικοδεσπότες αλλά και με τους υπόλοιπους θαμώνες.

Μερική άποψη του χώρου.

Έτσι το Spiti mas γέμισε από έπιπλα, κυρίως από το σπίτι της Αθηνάς, αλλά μικροαντικείμενα, από αυτά που βρίσκει κανείς σε κάθε σπίτι, προερχόμενα από τα παλιατζίδικα της γειτονιάς «μιας γειτονιάς που έχει αγκαλιάσει με τέτοια ζεστασιά το εγχείρημά μας που ειλικρινά δεν το περιμέναμε».

Μέσα στο Spiti mas λοιπόν θα δεις ένα σαλονάκι, ένα γωνιακό καθιστικό, ένα μικρό, χαριτωμένο γραφείο, μια οικιακή κουζίνα πίσω από την μπάρα, ακόμη και μπουγάδα στο μπάνιο αλλά κυρίως θα δεις δεις ένα vintage κρεβάτι, δώρο ενός φίλου, που στρωμένο και άνετο σε περιμένει να ξαπλώσεις, ακόμη και να κοιμηθείς εάν σου έρθει.

«Πολλοί πλάκα έχουν τα πιτσιρίκια, παίρνουν αμέσως θάρρος και ανεβαίνουν στο κρεβάτι και παίζουν, όπως επίσης οι ξένοι σε σχέση με τους Έλληνες, είναι αλήθεια ότι είναι πιο εξοικειωμένοι με ένα τέτοιο concept και πολλές φορές έρχονται και αράζουν με τις ώρες».

Ένας λόγος παραπάνω είναι ότι ακριβώς από πάνω βρίσκονται δύο διαμερίσματα, από τα 11 συνολικά, της ομάδας Live in Athens, και πολλές φορές οι ένοικοι όταν κάνουν check out και μέχρι να πάνε στο αεροδρόμιο περνούν τις υπόλοιπες ώρες που τους απομένουν στην πρωτεύουσα μέσα στο Spiti mas. Ακόμη κάτι που καλοδέχονται οι τουρίστες αλλά και οι οικογένειες με παιδιά είναι ότι στον χώρο απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα.

 

Τι μπορεί όμως κανείς να φάει εδώ;

Διάβασε τη συνέχεια στο popaganda.gr