Το Θεατρικό σανίδι μετατρέπεται σε πάλκο!

Ξυπνά μνήμες μιας άλλης εποχής. Αυτής των ρομαντικών Βαλς, των υπέροχων Τανγκό αλλά και των Λαϊκών και Αρχοντορεμπέτικων τραγουδιών που χάριζαν στον κόσμο στιγμές συγκίνησης αλλά και γλεντιού! Το αξέχαστο “Για μας κελαηδούν τα πουλιά”, το επαναστατικό “Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά”, το τρυφερό “Άστα τα μαλλάκια σου”, το ρεμπέτικο “Το Tράμ το τελευταίο”, το γλετζέδικο “Άρχισαν τα όργανα” όπως και το μελαγχολικό “Άς ερχόσουν για λίγο” είναι μόνο λίγα από τα τραγούδια που έχουν μείνει και θα παραμείνουν αξέχαστα.


Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες. Ένας άνθρωπος με μουσική ευφυΐα και ακτινοβολούσα προσωπικότητα που γνώρισε τον σεβασμό των συναδέλφων του και την αγάπη του κόσμου. Ο Μιχάλης Σουγιούλ, άνθρωποι που αποτέλεσαν σταθμοί στη ζωή του αλλά και γνωστές προσωπικότητες της τότε μουσικής σκηνής «ζωντανεύουν» επί σκηνής και εξιστορούν γεγονότα και καταστάσεις ξεκινώντας από τη γέννηση του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη (1906) και φτάνοντας ως τον θάνατό του (1958).


Μια μουσικοθεατρική παράσταση που θυμίζει παλιά καλή επιθεώρηση. Τέσσερις ηθοποιοί μέσα σε μια σαρωτική εναλλαγή ρόλων, χορεύουν και τραγουδούν παρέα με μια τριμελή ορχήστρα χαρίζοντας υπέροχες μελωδίες και μοναδικές στιγμές, ολοκληρώνοντας έτσι ένα θέαμα που θα σας ταξιδέψει. Ένας δημιουργός που για πάνω από μισό αιώνα μετά την απουσία του συνεχίζει να συγκινεί το κοινό με τη μουσική του και να χαρίζει απλόχερα τραγούδια γεμάτα διαθέσεις και συναισθήματα, σαν σύγχρονα. 


Έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων τη χρονιά που μας πέρασε, η μουσικοθεατρική παράσταση “Σουγιούλ…για ένα βράδυ” επιστρέφει ανανεωμένη και κεφάτη. Το Eclipses Group Theater συνεχίζει δυναμικά και φέτος με γνώμονα την άρτια παρουσίαση ενός θεάματος που υπόσχεται γέλιο, συγκίνηση, κέφι και μουσική. Σας περιμένουμε όλους να ταξιδέψουμε μαζί στον υπέροχο κόσμο του Μιχάλη Σουγιούλ και της παρέας του!

▶ Κείμενο-Σκηνοθεσία: Νίκος Ορτετζάτος
▶ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Στεφανίδου
▶ Σκηνογραφική-Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα
▶ Χορογραφίες: Αστέρης Νάτσιος
▶ Οργάνωση Παραγωγής-Επικοινωνίας: Μαρία Αλεξανδρίδου, Μιχαήλ Νικολάου

Οι Μουσικοί:
▶ Μουσική επεξεργασία, ενορχήστρωση, Πιάνο: Κωνσταντίνος Γκιβίσης
▶ Κιθάρα-Μπουζούκι: Φάνης Τσοκανάς
▶ Βιολί: Νίκος Κουθούρης

Παίζουν:
▶ Μαρία Αλεξανδρίδου
▶ Γιάννης Βαρβαρέσος
▶ Δημήτρης Δάγκαλης
▶ Μιχαήλ Νικολάου

 

info
Σαράι Καφωδείον
Πρεμιέρα: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη του Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό
Τηλ. Κρατήσεων 2310 943833 & 6940788866

Παραστάσεις