Ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό, με παιχνίδια, παγοδρόμιο, ξύλινα σπιτάκια και φάτνη στήνεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα βρίσκεται στην Α’ προβλήτα του λιμανιού και σύμφωνα με τους διοργανωτές θα ανοίξει τις πύλες του την ερχόμενη εβδομάδα. Για όλη την εορταστική περίοδο – έως και τα Φώτα – θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό διοργανώνεται από την εταιρεία GMP, η οποία το προηγούμενο διάστημα κατέθεσε αίτημα παραχώρησης του υπαίθριου χώρου της πρώτης προβλήτας στον ΟΛΘ.

Στον χώρο μικροί επισκέπτες θα μπορούν να περάσουν ευχάριστες ώρες στα διαδραστικά παιχνίδια, στο καρουζέλ καθώς και στο παγοδρόμιο έκτασης 500 τ.μ. ενώ θα μπορούν να δουν από κοντά τον Άη–Βασίλη και τα ξωτικά του.

Στο χριστουγεννιάτικο πάρκο στο χώρο του λιμανιού σχεδιάζεται να στηθεί, όπως επισημαίνεται, και η μεγαλύτερη φάτνη της Ευρώπης. Επίσης, θα υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια με φαγητό και ποτό (take away) καθώς και καταστήματα με διάφορα χριστουγεννιάτικα είδη.

Στόχος των διοργανωτών είναι το χριστουγεννιάτικο πάρκο να στήνεται κάθε χρόνο στον συγκεκριμένο χώρο.

Πηγή: voria.gr