Μπορούσες να νιώσεις την ενέργεια του κόσμου που γίνονταν μία παρέα στον δρόμο για το Θέατρο Δάσους. Όλοι μαζί περπατούσαν όσο οι κουβέντες έδιναν κι έπαιρναν πριν τη μεγαλύτερη συναυλία για το κλείσιμο του καλοκαιριού και την έλευση του Φθινοπώρου. Το πρώτο πράγμα που σου τραβούσε την προσοχή ήταν η μυρωδιά. Όσο το κοινό γίνονταν ένα πριν πιάσει τη θέση του στον συναυλιακό χώρο, όσο πλησίαζε στην είσοδο, ήταν η καντίνα με τις street food λιχουδιές της Condito που σε καλωσόριζε. Ήξερες πως επρόκειτο να είναι ένα από τα πιο δυνατά live που έχεις ζήσεις στο έπακρο. Το μόνο που ήθελες ήταν να κάνεις αυτή την εμπειρία ολοκληρωμένη βάζοντας μία επιπλέον απόλαυση στη βραδιά σου. Λίγο πριν ακούσεις το «Καλώς εσμίξαμε» του Γιάννη Χαρούλη, διάλεξες  τη γεύση που ήθελες με το dressing της Condito να σου δίνει τη πικάντικη νότα που θα σε έβαζε στο κλίμα. Όταν έκλεινες τα μάτια από την απόλαυση ήξερες πώς ήταν η ώρα να μπεις στον χορό. Και το έκανες από το πρώτο τραγούδι.

Οι χοροί και τα τραγούδια που μας ένωσαν

Ήταν το κέφι του, η δυναμική φωνή του και ο κόσμος στου οποίου τα χείλη κυκλοφορούσαν οι στοίχοι των κομματιών που διαδέχονταν το ένα το άλλο. Με το που ακούγονταν οι πρώτες νότες, το κοινό έπαιρνε φωτιά, πιάνονταν χέρι χέρι, ανέβαινε ο ένας στις πλάτες του άλλου, σήκωνε τα χέρια ψηλά και γίνονταν ένα. Τα «Μαλαματένια Λόγια», ο «Χειμωνανθός» και ο «Ερωτόκριτος», η λύρα που έδινε τον ρυθμό, ο Γιάννης που έσυρε τον χορό, το τραγούδι των ανθρώπων που ζούσανε για εκείνη τη στιγμή. Μπορούσες να δεις στα πρόσωπα τους πως όλα όσα έζησαν εκείνες τις τρεις ώρες ήταν κάτι που δε θα ξεχάσουν ποτέ τους.

Το finale που άξιζε σε αυτή τη βραδιά

Όταν εξαντλημένοι αλλά και με την ευτυχία χαραγμένη στα πρόσωπα τους, χαιρέτησαν τον Γιάννη μετά την υπόκλιση του και βάδισαν προς την έξοδο, οι κουβέντες έδιναν κι έπαιρναν. Όταν το πλήθος σταμάτησε μπροστά στην καντίνα της Condito για να κλείσει τη βραδιά με τον τρόπο που της αξίζει, ήξερες πως δε μπορούσες να αντισταθείς. Προχώρησες κι εσύ ακολουθώντας τη μυρωδιά και αφέθηκες σε άλλη μία στιγμή απόλαυσης. Με το δικό σου street food στο χέρι άφηνες πίσω σου την πιο δυνατή συναυλιακή σου εμπειρία.

«Όνειρο ήτανε κοπέλια το καλοκαιράκι και έφυγε», είπε ο Γιάννης όταν άνοιξε τη συναυλία του. «Καλό φθινόπωρο να έχουμε».

Και το φθινόπωρο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Με τη μουσική και τη γεύση που του αξίζουν.