Η συμβολή ενός από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς θεσμούς στον ελλαδικό χώρο, στην ανάδειξη και την προβολή της Νέας Ελληνικής Κουζίνας και των σπουδαίων εκπροσώπων της, είναι αδιαμφισβήτητη.

Το Sani Resort, το διεθνώς βραβευμένο πολυτελές θέρετρο του Ομίλου Sani/Ikos στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα του παγκοσμίου κύρους φεστιβάλ υψηλής γαστρονομίας, Sani Gourmet, για το καλοκαίρι του 2024.

Η φετινή είναι μία ακόμη χρονιά υψηλής γαστρονομίας για το Sani Gourmet 2024, τον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό του Sani Resort, ο οποίος καλωσορίζει στην Χαλκιδική από τις 26 Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου με καλεσμένους κορυφαίους σεφ, βραβευμένους με αστέρι Michelin μεταξύ των οποίων οι: Massimo Bottura, Paco Morales, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth.

Στην κουζίνα του εστιατορίου Elia του Sani Resort η ομάδα των πολυβραβευμένων σεφ, θα παρουσιάσουν τις πρωτότυπες γευστικές τους δημιουργίες, -ειδικά σχεδιασμένες για τους καλεσμένους του φεστιβάλ-, με σημείο αναφοράς βραβευμένα και signature πιάτα τους, αλλά και διαφορετικές κουζίνες και γαστρονομικές παραδόσεις.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Από το 2006, το Sani Gourmet παντρεύει περίτεχνα πολιτισμούς, γεύσεις και παραδόσεις από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο αφιερωμένο σε ένα νέο γαστρονομικό θέμα.

Φέτος, υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό τους βραβευμένους με αστέρι Michelin πρωτοπόρους της γαστρονομίας, έτοιμους να συναρπάσουν τους λάτρεις της γαστρονομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με αποκλειστικά μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από τα signature πιάτα τους, που αναδεικνύονται ιδανικά από τη συνοδεία εκλεκτών κρασιών.

Χρησιμοποιώντας μόνο τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες, αυτοί οι καταξιωμένοι σεφ θα καταπλήξουν τους φιλοξενούμενους μας με τη μαγειρική τους μαεστρία, καθώς το Sani Gourmet τους προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν τα μενού που υπογράφουν τα αστέρια της υψηλής γαστρονομίας.

SANI GOURMET  2024 – ΣΕΦ

PACO MORALES – 26 ΙΟΥΛΙΟΥ
Γεννημένος σε οικογένεια με παράδοση στην ισπανική φιλοξενία, η αγάπη του Paco Morales για την τέχνη της μαγειρικής ξύπνησε σε νεαρή ηλικία. Το 2010 κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin. Ωστόσο, το φιλόδοξο εγχείρημά του, το NOOR, ήταν αυτό που ανέδειξε πραγματικά το γαστρονομικό του όραμα.
Το NOOR επαναπροσδιορίζει την ανδαλουσιανή κουζίνα μέσω ενδελεχούς ιστορικής έρευνας της γαστρονομίας «Al-Andalus», συνδυάζοντας επιρροές από τους τρεις πολιτισμούς – τον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό – που διαμόρφωσαν την κουζίνα της Ανδαλουσίας. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, το NOOR είχε κερδίσει δύο αστέρια Michelin, επιβραβεύοντας την καινοτόμο προσέγγιση του Morales.

Ο Morales θα ανοίξει τη φετινή ετήσια γιορτή της υψηλής γαστρονομίας, το Sani Gourmet, με ένα αποκλειστικό δείπνο στο εστιατόριο Elia στις 26 Ιουλίου.

MASSIMO BOTURA – 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο Ιταλός σεφ Massimo Bottura, άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Osteria Francescana στη Μόντενα το 1995. Με τρία αστέρια Michelin στο ενεργητικό του έως το 2012 και έχοντας βρεθεί στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου το 2016 και το 2018, η φήμη του Bottura εκτοξεύθηκε στα ύψη και η γαστρονομική του αυτοκρατορία επεκτάθηκε, συμπεριλαμβάνοντας εστιατόρια όπως το Franceschetta58, το Gucci Osteria Firenze και το Torno Subito Dubai.

Μαζί με τη σύζυγό του Lara Gilmore, ο Bottura ξεκίνησε την πρωτοβουλία Food for Soul το 2015, με στόχο να καταπολεμήσει τη σπατάλη τροφίμων και την κοινωνική απομόνωση. Η δράση του Bottura αναγνωρίστηκε με την ανακήρυξή του ως Πρεσβευτή Καλής Θέλησης για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών το 2020.

Η δέσμευσή του απέναντι στη βιωσιμότητα και τη γαστρονομική αριστεία φαίνεται επίσης στο εστιατόριό του Osteria Francescana, το οποίο τιμήθηκε με το διάσημο πράσινο αστέρι Michelin το 2020.

ANDONI ADURIZ – 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πέρυσι, το Forbes κατέταξε τον Andoni Luis Aduriz στους 100 πιο δημιουργικούς ανθρώπους του κόσμου. Το θρυλικό εστιατόριο Mugaritz αποτελεί ένα γαστρονομικό κέντρο. Το εστιατόριο βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin, ενώ έχει σταθερή παρουσία στη λίστα The World’s 50 Best Restaurants για 14 συναπτά έτη, ενώ ο Aduriz τιμήθηκε με το βραβείο Icon Award το 2023.
Ο Aduriz, υπέρμαχος της γαστρονομικής εξερεύνησης, μοιράζεται τις γνώσεις του μέσω διαλέξεων, άρθρων και ηγετικών ρόλων στη μαγειρική εκπαίδευση. Έχει αναλάβει καθήκοντα προέδρου της ένωσης Euro-Toques España και αρθρογραφεί στο El País Semanal. Οι διακρίσεις του Aduriz περιλαμβάνουν το βραβείο Premio Nacional de Gastronomía, το βραβείο Chef’s Choice και το βραβείο Best Chef Science Award. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης για την Ιαπωνική Κουζίνα ενώ η επιρροή του έχει παγκόσμια ακτινοβολία.

Ο Aduriz θα ετοιμάσει πλουσιοπάροχα γεύματα στο Elia Restaurant στις 9 Αυγούστου στο πλαίσιο του φετινού Sani Gourmet.

ANA ROŠ – 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το όνομα της Ana Roš έχει γίνει συνώνυμο με την υψηλή σλοβενική γαστρονομία σε τέτοιο βαθμό που το εστιατόριό της, Hiša Franko, έχει τιμηθεί με τρία αστέρια Michelin και το πράσινο αστέρι Michelin.
Μέχρι το 2010, η γαστρονομική της πρωτοπορία κέρδισε διεθνή αναγνώριση, κατακτώντας τον τίτλο Best Female Chef στη λίστα The World’s 50 Best Restaurants και πρωταγωνίστησε στο δικό της επεισόδιο του Chef’s Table το 2017. Πέρυσι η Roš κατατάχθηκε τρίτη στα βραβεία Best Chef Awards ενώ το Hiša Franko κατέκτησε τη 32η θέση στη λίστα The World’s 50 Best Restaurants. Αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η Roš προωθεί τον γαστρονομικό τουρισμό παγκοσμίως.

Οι φιλοξενούμενοι μας μπορούν να δοκιμάσουν την εξαιρετική της μαγειρική, στις 16 Αυγούστου σε ένα αποκλειστικό δείπνο στο εστιατόριο Elia στο πλαίσιο του Sani Gourmet 2024.

CLARE SMYTH – 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Από το Le Louis XV του Alain Ducasse μέχρι το Restaurant Gordon Ramsay, η Clare Smyth , ξεκίνησε το εκπαιδευτικό της ταξίδι στη γαστρονομία σε διάσημες κουζίνες παγκοσμίως από την ηλικία των 16 ετών. Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο World’s Best Female Chef από τη λίστα World’s 50 Best Restaurants το 2018, άνοιξε το δικό της εστιατόριο, Core, στο Notting Hill την ίδια χρονιά. Έχοντας βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin σε διάστημα τριών ετών, η Clare έγινε η πρώτη και μοναδική Βρετανίδα σεφ που κατάφερε να διεκδικήσει μια τέτοια διάκριση.

Πέρα από τις μαγειρικές της ικανότητες, η Clare κατέχει θέση προέδρου στη βρετανική ομάδα Bocuse d’Or, ενώ είναι κριτής στον διαγωνισμό S.Pelligrino World’s Best Young Chef Competition. Έχοντας αγορευτεί Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 2013 και διδάκτωρ από το Queen’s University Belfast το 2019, η Clare έχει δεσμευτεί να καλλιεργήσει το μαγειρικό της ταλέντο, ενώ συνεργάζεται με φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζει.

Οι επισκέπτες του Sani Gourmet μπορούν να γνωρίσουν το γαστρονομικό στιλ της σεφ Smyth στο εστιατόριο Elia στις 23 Αυγούστου.

Ο ΧΩΡΟΣ 

Αφεθείτε στις συναρπαστικές γεύσεις από όλο τον κόσμο στους καταξιωμένους γαστρονομικούς προορισμούς του Sani Gourmet. Εκφράζοντας το όραμα παθιασμένων, διάσημων και βραβευμένων με αστέρι Michelin σεφ, το εστιατόριο Elia στο Sani προσφέρει ένα άψογο σκηνικό για λαχταριστά μενού που συνδυάζονται τέλεια με κρασί και εξυπηρέτηση πέντε αστέρων.

Με τη μοντέρνα και μαγευτική ανανέωση στις παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής κουζίνας, όλη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει το δείπνο στο ύπαιθρο στο Elia καθώς μαζί ανακαλύπτουν φρέσκα πιάτα με αυθεντικά πιάτα. Εν τω μεταξύ, το à la carte μενού ταιριάζει απόλυτα με μια λίστα κρασιών για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Τοποθεσία: Porto Sani

Ώρες λειτουργίας:

Πρωινό 08:30 – 10:30
Δείπνο 18:30 – 21:30