Η παράσταση RIζEς vol.I είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας χορευτικής και χορογραφικής έρευνας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη μορφή Σπουδής πάνω στους Παραδοσιακούς χορούς τον Ιούνιο του 2016 στο «δικό μου FEΣΤΙVΑΛ ΧΟΡΟΥ» στη Θεσσαλονίκη, με τον τίτλο «Από το Παραδοσιακό στο Αρχέγονο, από το Ατομικό σώμα στο Συλλογικό».

Η παράσταση εμπνέεται από τις βασικές συνιστώσες των παραδοσιακών χορών, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από αντίστοιχα μοτίβα, ρυθμούς και σχήματα, και με βασικό άξονα τη χρήση του Χώρου. Επιχειρεί να διερευνήσει τα όρια του ατομικού σώματος, καθώς αυτό διανύει μια διαδρομή, όπου θα συνυπάρξει, θα αλληλεπιδράσει, θα εναντιωθεί, θα αυτονομηθεί και, εν τέλει, θα εναρμονιστεί μέσα σε μια κοινή συλλογική συνθήκη.
Η χορευτική διαδρομή αυτή υποστηρίζεται και αλληλεπιδρά με τρεις μουσικούς που δημιουργούν ζωντανά ένα παράλληλο ηχητικό τοπίο.

Συντελεστές:
Ιδέα/σύνθεση/χορογραφία: Ειρήνη Καλογηρά
Δραματουργία: Πάνος Δεληνικόπουλος
Ζωντανή μουσική σύνθεση: Αδάμ Σιάγας, Γιάννης Οικονόμου, Γεωργία Τέντα
Χορεύουν (αλφαβητικά): Βίκυ Αγγελίδου, Πασχαλιά Ακριτίδου, Νατάσσα Αραμπατζή, Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Ειρήνη Καλογηρά, Γιώργος Πανόπουλος, Μαρία Πίσιου
Κοστούμια: Ελένη Χασιώτη
Σχεδιασμός φώτων: Νατάσσα Αραμπατζή, Ειρήνη Καλογηρά
Τεχνικός χειρισμός: Αλεξία Μουρτίδου
Βίντεο: Γιώργος Μάνος

info
Studio 29A, Πτολεμαίων 29Α (τέλος στοάς), Θεσσαλονίκη
19, 20, 26, 27 Νοεμβρίου και 3, 4 Δεκεμβρίου 2016
Παράταση: 18, 26 και 27/12
Ώρα: 21:30
Γενική είσοδος: 7€
Φοιτητικό/ανέργων: 5€
Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Τηλ.: 6983188790

[contact-form-7 404 "Not Found"]