Η αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια και ομιλήτρια διεθνούς φήμης Ισιδώρα Καραδημητρίου για 11η χρονιά έρχεται στην Θεσσαλονίκη με νέο κύκλο σεμιναρίων με έναρξη στις 26 Μαΐου.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σεμιναρίων Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (ΝLP Practitioner Certification / Accredited by ANLP), μιλάει στο biscotto.gr σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, για «ανθισμένους ανθρώπους», την μαγεία του εγκεφάλου, την δυναμική των στόχων, για τα μυστικά της επιτυχίας, για τους κινδύνους του comfort zone και για την οικογένεια της στη Θεσσαλονίκη.

1) Τα τελευταία 11 χρόνια διοργανώνετε πιστοποιημένα σεμινάρια για τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, και όπως είναι επόμενο, λόγω της μακράς εμπειρίας σας, έχετε βοηθήσει πολύ κόσμο να αναπτύξει τις προσωπικές του δεξιότητες. Πώς έχει επιτευχθεί αυτό; 

Πάντα ένα εκπαιδευτικό αποτέλεσμα οφείλεται σε δύο παράγοντες: Στον συμμετέχοντα – μαθητή και στον εκπαιδευτή. Οι περισσότεροι άνθρωποι που συμμετέχουν στα σεμινάρια Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού της σχολής μου, είναι άνθρωποι έτοιμοι να δουλέψουν με τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν ή να ακονίσουν τις δεξιότητες τους, να αναδείξουν την δυναμική τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους με νέα Νευρο – Εργαλεία, τα οποία εμπλουτίζουν την φαρέτρα τους. Είναι μια αμφοτεροβαρής σύμβαση, το αποτέλεσμα της οποίας είναι ορατό όταν ο συμμετέχων έχει τη διάθεση και είναι έτοιμος να εισέλθει σε μια διαδικασία ενδελεχούς αξιολόγησης των νοητικών του διαδρομών, οι οποίες παράγουν τα συμπεριφορικά δεδομένα μέσα από τα οποία έχει διαμορφώσει την ζωή του. 

Η επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων και των στόχων που θέτει κάποιος στην αρχή του σεμιναρίου είναι μια διαδικασία την οποία αγκαλιάζουμε με μεγάλη θέρμη, σεβασμό και φροντίδα, έτσι ώστε να είναι εφικτή και να γίνουμε μάρτυρες της άνθισης ενός μυαλού, της άνθισης ενός Ανθρώπου.

Σας έχει τύχει να δείτε ανθρώπους να ανθίζουν, να βγάζουν όλα τα χρώματα και τα αρώματά τους όταν τολμούν και παίρνουν όλα αυτά που επιθυμούν από την ζωή; Αυτή την ομορφιά, αυτό το θαύμα βιώνουμε καθημερινά στα σεμινάρια μας!

2) Όλο και περισσότερος κόσμος θέτει ως προτεραιότητα τη βελτίωση του εαυτού του. Με ποιους τρόπους θα βοηθηθεί και τι θα αποκομίσει παρακολουθώντας το σεμινάριο σας; 

Αν και θα ήθελα να σας απαντήσω με ποιους τρόπους κάποιος θα βοηθηθεί και τι θα αποκομίσει παρακολουθώντας το σεμινάριο μας, προτιμώ μετά από τόσα χρόνια στις αίθουσες και μετά από τόσα χρόνια που σκύβω πάνω από τους ανθρώπους με περισσή φροντίδα, να σας απαντήσουν μερικοί από τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων μας, μέσα από το τι βίωσαν και μέσα από τις αλλαγές που έφεραν στην ζωή τους. 

– «Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό το όμορφο ταξίδι του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού στην Ισιδώρα και στην ομάδα της. Είναι αλήθεια που λένε ότι υπάρχει προ και μετά NLP ζωή. Απήλαυσα κάθε συνάντηση μας, κάθε τεχνική, κάθε εργαλείο που μας δόθηκε με αποτέλεσμα να εξελίξω την ζωή μου με τα καλύτερα αποτελέσματα και συνεχίζω. Οι πρακτικές του NLP για μένα είναι η καθημερινότητα μου πλέον. Ήταν η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει στην ζωή μου. Λατρεύω να ακούω και να μαθαίνω από την Ισιδώρα.  Από έναν Άνθρωπο ο οποίος είναι πάντα εκεί όταν τον χρειαστείς. Θα χαρεί με την χαρά σου και θα σε βοηθήσει να βρεις λύσεις στην στεναχώρια σου. Ένας Άνθρωπος με μεγάλη ενσυναίσθηση και τεράστια καρδιά είναι κάτι που κάνει την παρουσία της ξεχωριστή και ανεπανάληπτη. Χαίρομαι που γνώρισα το NLP μέσα από σένα». – Γιώργος Ζήσου.

– «Ακόμη αναρωτιέμαι αν είναι το NLP ή η δασκάλα, ή ο συνδυασμός και αρχικά θα έλεγα πως άλλαξα, έμαθα, βελτιώθηκα, ανακάλυψα, αγάπησα, αλλά τελικά θα πώ…ΑλλάΖΩ, Μαθαίνω, Βελτιώνομαι, Ανακαλύπτω, Αγαπώ…ακόμη…». – Σαμπρίνα Χάγουελ.

– «Η Ισιδώρα λίγο πριν την έναρξη του σεμιναρίου με ρώτησε αν είμαι έτοιμος για να υποδεχτώ τη νέα μου πραγματικότητα μέσα από έναν νέο, φρέσκο τρόπο σκέψης και της απάντησα “Ναί, είμαι, αλλά δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι τέτοιο!”.  Εκείνη χαμογέλασε χωρίς να πει κουβέντα.  Τα είπε όλα μέσα από την επιστήμη της, μέσα από την δουλειά της, μέσα από τη γνώση, το ήθος και την φροντίδα που έδειχνε για τις ανάγκες μας εντός και εκτός τάξης.  Το NLP παίρνει προστιθέμενη αξία μέσα από αυτήν την εξαιρετική εκπαιδεύτρια.  Για εμένα το NLP είναι η Ισιδώρα! Και Ναι είχε απόλυτο δίκιο! Βιώνω τη ζωή μου πλέον μέσα από ένα άλλο πρίσμα, με φρέσκια ματιά και τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς!». – Νίκος Δαδίτσιος.

3) Για τους μαθητές και τους ανθρώπους που παρακολουθούν τα σεμινάριά σας, αποτελείτε «Role Model». Τα δικά σας αποτελέσματα στο επιχειρείν και στη ζωή σας εμπνέουν τους ανθρώπους για να έρχονται κοντά σας. Ποιο είναι το μυστικό σας; 

Δεν ξέρω αν είναι μυστικό, σίγουρα είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργώ και αυτός έχει να κάνει με την ικανότητα που έχτισα από παιδί να εστιάζω στις ευλογίες μου και όχι στις δυσκολίες μου. Κάθε άνθρωπος στην ζωή του βιώνει δυσκολίες, σοβαρά προβλήματα που ή θα τον εξουθενώσουν και θα τον ακινητοποιήσουν ή θα τον βελτιώσουν και θα τον παρακινήσουν. Έμαθα να λειτουργώ με τη δύναμη του εγκεφάλου μου και φρόντισα από νωρίς να εστιάζω στο μάθημα, στην λύση και στο Φως. Επέλεξα να είμαι ένας άνθρωπος αυθεντικός ώστε να είμαι ωφέλιμη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που με έχουν εμπιστευτεί και με εμπιστεύονται. 

Κάτι που απεχθάνομαι είναι το comfort zone (η ζώνη της άνεσης). Αυτή η καταστροφική ζώνη του κινδύνου που ο καθένας μας έχει “απολαύσει” ή “απολαμβάνει” στη ζωή του! Η ζώνη της άνεσης ευθύνεται για τις δυσκολίες μας. Η επιτυχία δεν είναι μια άνετη διαδικασία!  Δεν ευδοκιμεί μέσα στην ζώνη της άνεσης! Είναι στην πραγματικότητα μια πολύ άβολη διαδικασία! Αν θέλεις να πετύχεις σε οτιδήποτε στη ζωή σου, είναι απαραίτητο να ξεβολευτείς! 

Να βγεις από τον ζεστό σου «βούρκο» και να κάνεις το βήμα που χρειάζεται, τη δράση που χρειάζεται για να ζήσεις και να απολαύσεις κάτι καλύτερο. Το όνειρο όταν ενηλικιώνεται και καταλαβαίνει τη δυναμική του, γίνεται στόχος! Η γεύση που έχουν οι στόχοι όταν πραγματοποιούνται δεν συγκρίνεται με καμία άλλη στη ζωή!

Κάθε στιγμή απολαμβάνω το ταξίδι που μου δόθηκε και λέγεται Ζωή. Η ζωή είναι ένα καράβι κι ΕΣΥ το καπετανεύεις. Οι θάλασσες μία είναι γκρίζες, μανιασμένες και επικίνδυνες και άλλοτε είναι καταγάλανες, διάφανες και γαλήνιες. Εμείς καλούμαστε να είμαστε αποτελεσματικοί σε κάθε συνθήκη και κάθε συγκυρία, απολαμβάνοντας όμως το ταξίδι πάντα! Έχω επιλέξει να απολαμβάνω το δικό μου ταξίδι και αυτό πάντα φροντίζω να το μεταφέρω και στο κοινό μου. 

4) Τι ποσοστό επιτυχίας υπάρχει ώστε να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο στάδιο βελτίωσης του εαυτού μας;

Και τώρα εδώ εγώ θα σας ρωτήσω: Είναι σημαντικό για εσάς να σας έχει δοθεί από πριν το ποσοστό επιτυχίας για να βελτιώσετε τον εαυτό σας; Δεν υπάρχουν ποσοστά στην επιτυχία, ποσοστά στην ευτυχία, ποσοστά στην αγάπη. Πώς θα μπορούσε κάποιος να είναι 30% επιτυχημένος ή 60% ευτυχισμένος; Η αυτοβελτίωση είναι μία διαδικασία, η οποία εμπεριέχει στάδια με πρώτο και πολύ σημαντικό αυτό της απόφασης. Η απόφαση είναι αυτή που πυροδοτεί τις δράσεις και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να φτάσω στον στόχο της βελτίωσης του εαυτού μου. Με τις τεχνικές και τα εργαλεία του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού μπορούμε να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και την επικοινωνία μας, να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε κι επικοινωνούμε με τον εαυτό μας και τους άλλους σε όλα τα επίπεδα (ατομικά, επαγγελματικά, οικογενειακά κ.α.). Eίναι μια διαδρομή, ένα πανέμορφο ταξίδι στο οποίο απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

5) Η παρουσία σας στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντική, καθώς εκτός από τους εκατοντάδες μαθητές σας, μετρά 11 χρόνια. Πότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενό σας σεμινάριο «ΝLP Practitioner Certification» στην πόλη;

Συχνά ακούμε πως το κοινό της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα δύσκολο κοινό. Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην πόλη, με βεβαιότητα λέω ότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα υπέροχα απαιτητικό κοινό! Άνθρωποι που αγαπούν την εξέλιξη απολαμβάνουν το ταξίδι στον εαυτό τους, επιθυμούν την αλλαγή και την γνώση κι επενδύουν σε αυτήν. Είμαι ευλογημένη που έχω μια μεγάλη οικογένεια στη Θεσσαλονίκη πλέον! Οι άνθρωποι που αγαπώ, οι φίλοι μου, οι συνοδοιπόροι και οικογένεια μου!

Ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιούμε 1 σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη «ΝLP Practitioner Certification» {πιστοποιημένο πρόγραμμα από τον παγκόσμιο φορέα ANLP}, φέτος η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που δημιουργήσαμε και δεύτερο νέο κύκλο. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των ανθρώπων και μεγάλη η ευθύνη μας για την άρτια μετάδοση του εκπαιδευτικού μηνύματος. Το νέο μας σεμινάριο «ΝLP Practitioner Certification» {πιστοποιημένο πρόγραμμα από τον παγκόσμιο φορέα ANLP} θα πραγματοποιηθεί στις κάτωθι ημερομηνίες: 

Μοdule 1        

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023            17.00 – 21.00

Σάββατο 27 Μαΐου 2023                10.00 – 18.00

Κυριακή 28 Μαΐου 2023                 10.00 – 17.00

Μοdule 2      

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023           17.00 – 21.00

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023               10.00 – 18.00

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023                10.00 – 17.00

Μοdule 3      

Σάββατο 08 Ιουλίου 2023                10.00 – 18.00

Κυριακή 09 Ιουλίου 2023                 10.00 – 17.00

Μοdule 4      

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023            17.00 – 21.00

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023                10.00 – 18.00

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023                 10.00 – 17.00

(Παρασκευή: 17.00μμ-21.00μμ. / Σάββατο : 10.00πμ-18.00μμ. / Κυριακή: 10.00πμ – 17.00μμ)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο [email protected] και στο 2168003175.

6) Έχετε άλλα εκπαιδευτικά σχέδια για την πόλη μας; 

Βέβαια. Από το Φθινόπωρο του 2023 θα ξεκινήσουμε μια σειρά σεμιναρίων Neuro- Πωλήσεων, Εxceptional Customer Care, Μicro Expressions καθώς επίσης και στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Reframe.gr | Πολυμέσα

Facebook:Isidora Karadimitriou «Reframe»
Linkedin: Re:Frame | Isidora Karadimitriou
Website: reframe.gr