Ξεκινήσαμε χωρίς πρόγραμμα και βρεθήκαμε…Χαλκιδική. Σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, μια καθημερινή χωρίς ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους. Μια γεύση διακοπών, χωρίς όμως το μακρύ ταξίδι και το βασικό συστατικό για να περάσεις καλά. Ήλιος και καλή παρέα.

Σε 20 λεπτά η Θεσσαλονίκη είχε μείνει πίσω μας και μια παραλία χωρίς πολύ θόρυβο ήταν το νέο σκηνικό. Εκδρομή αυθόρμητη για να μη πάει ούτε στιγμή χαμένη από αυτό το καλοκαίρι.

Εκδρομή, βέβαια, χωρίς τις κατάλληλες προμήθειες δε γίνεται, έχουμε λοιπόν και λέμε. Τα απαραίτητα για την παραλία και ό,τι θα έκανε πιο ενδιαφέρουσα την παραμονή μας μετά τη βουτιά στα δροσερά νερά. Και τι θα ήταν αυτό; Ένα ουζάκι με μεζεδάκια. Απλότητα, λίγη φαντασία για το φαγητό και ποιότητα στο ούζο, που σημαίνει Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Προσθέστε μια ισχυρή δόση από γέλια και βουτιές και έχετε την εικόνα μιας εκδρομής που δεν ήταν προσχεδιασμένη αλλά αυτά είναι τα ωραία του καλοκαιριού… τα Ραντεβού στον Ήλιο!

 

Με τι θα συνοδεύαμε το ουζάκι μας; Με δροσερές ντομάτες, φασόλια γίγαντες και με καλαμαράκι, χταποδάκι και «ψιλό» ψαράκι. Όλα καλοκαιρινά. Στην υγειά μας, λοιπόν, και στο καλοκαίρι που δε θέλουμε να τελειώσει. Απολαυστικό το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, τέλειος συνδυασμός με τις γεύσεις των θαλασσινών και με την ανεβασμένη διάθεσή μας. Το μυστικό για να περάσεις καλά κρύβεται στους αυτοσχεδιασμούς. Στις ωραίες ιδέες της τελευταίας στιγμής που οδηγούν στη θάλασσα και στη χαλάρωση. Μια βουτιά, ένα τσούγκρισμα των ποτηριών και μια βαθιά ανάσα αρκούσε για να μας βγάλει από τη ρουτίνα.
Μια γουλιά ακόμη και το βλέμμα να χάνεται στο γαλάζιο του Αιγαίου. Αυτό θέλουμε.

Και μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα έχει ήλιο, έχει πλωμάρι.