Προσπάθησε να κάνεις εικόνα αυτά που θα σου περιγράψω. Νότια Αμερική, σούρουπο, σ’ ένα γυμνό οροπέδιο ή μια απομονωμένη παραλία, πλάι σε μια δυνατή φωτιά, μια παρέα, καπνίζει για ώρες ένα καλό κομμάτι κρέας. Το κρέας τυλίγεται με γεύσεις και αρώματα, η μυσταγωγία θέλει υπομονή άλλωστε, τα ξύλα της κερασιάς μετατρέπονται αργά σε θράκα, ο καπνός βυθίζεται στο κρέας και το ποτίζει. Τα μπαχαρικά, αγκαλιάζουν την σάρκα, οι γεύσεις χορεύουν, η ιεροτελεστία ολοκληρώνεται, κουβαλώντας πάνω της μια διαδρομή από τους καιρούς που πέρασαν.

Και τώρα, σε ρωτώ: Τι θα έκανες για να δοκίμαζες αυτό το γεύμα; Πριν κλείσεις εισιτήρια για Νότια Αμερική ή Μεξικό, που θα τα ‘λεγες και «τσιμπημένα», θα σου μιλήσω για το Pulled Meat Factory.

Αφιέρωσαν 4 χρόνια για να μελετήσουν το κρέας που στα μέρη μας ονομάζουμε «μαδητό» ή «τραβηχτό». Ταξίδεψαν στα πέρατα του κόσμου, στις δυο πλευρές του Ατλαντικού ωκεανού, για να μάθουν μυστικές συνταγές, ν’ ακούσουν ψίθυρους για το ιδανικό κάπνισμα, να κατακτήσουν τον τρόπο της παρασκευής του pulled κρέατος. Κι όταν ολοκλήρωσαν αυτή την αποστολή, αυτή την περιπέτεια γύρισαν στη Θεσσαλονίκη με έναν και μόνο σκοπό. Να φτιάξουν το καλύτερο «μαδητό» κρέας.

Οι πρώτοι στην Ελλάδα, οι έβδομοι στην Ευρώπη…

Η πόλη μας, απέκτησε τον χώρο που της έπρεπε. Το Pulled Meat Factory. Ο σεφ Μάνος Κότσικας και η ομάδα του, εισήγαγαν το «τραβηχτό» κρέας στην χώρα μας. Προσάρμοσαν τις γεύσεις του, για να ταιριάζουν στις συνήθειές μας, έφεραν το pulled meat λίγο πιο κοντά στην μεσογειακή εκδοχή του και ξεκίνησαν να ακονίζουν τις τεχνικές που έμαθαν. Ο αμερικανικός τρόπος, ήρθε στα μέρη μας, τα steak πήραν τη θέση τους, οι κοπές του μοσχαριού επίσης. Χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο.

Και ξεκίνησε το κάπνισμα. Αργά, πάνω από ξύλο κερασιάς κι ένα μπαχάρωμα, που ο σεφ κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό. Έφτιαξαν που λες, έναν καπνισμένο παράδεισο για τους λάτρεις του καλού κρέατος. Του πολύ καλού κρέατος.

Στο εργοστάσιο του Pulled Meat

Είναι ένας εξαιρετικός, minimal και απλός χώρος που δημιουργήθηκε, για να απολαύσεις το κρέας που θα σου προσφέρουν. Οι άνθρωποι του Pulled Meat Factory, είναι στ’ αλήθεια «της δουλειάς», οι περγαμηνές τους έχουν πάνω από 20 χρόνια ενασχόληση με την εστίαση, άρα ξέρουν τι ακριβώς χρειάζεσαι. Η άψογη πρώτη ύλη και η εξυπηρέτηση όποιου ήρθε για να μαγευτεί από τις γεύσεις τους είναι η πρώτη τους προτεραιότητα.

Το κρέας καπνίζεται στον χώρο, πρέπει να ξέρεις πως πίσω από όσα βλέπεις μπροστά στα μάτια σου, συμβαίνει όλη η μαγεία που θα καταλήξει στο πιάτο σου. Τα αρώματα κατακλύζουν το «εργοστάσιο» και σε βεβαιώνουν για αυτό που θα ακολουθήσει…

Καπνιστό, ζουμερό και κάθε μπουκιά του, είναι μια βόλτα στην Αργεντινή, στο Μεξικό, στην Καραϊβική. Το Pulled Meat Factory, ήρθε για να μείνει και θα φύγεις εσύ. Στα ταξίδια που σου τάζει.

Pulled Meat Factory

Αλκαμένους 1, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310351550

Facebook