Ένα απόγευμα γεμάτο κυκλική οικονομία και βιωσιμότητα στην πλατεία Κουλέ Καφέ της ΄Άνω Πόλης.

Δημιουργικά εργαστήρια, ανοιχτή συζήτηση και προβολή ταινίας από τον Κύκλο της incommon

Ο Κύκλος, το εργαστήριο της incommon, μας δίνει ραντεβού το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, στην πλατεία Κουλέ Καφέ της Άνω Πόλης για να απολαύσουμε ένα απόγευμα με κυκλική και δημιουργική διάθεση. Η ομάδα του Κύκλου μεταφέρει από τις 17.00 μέχρι τις 23.00 τις βασικές του δράσεις για την προώθηση και εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην καθημερινότητά μας, από το γνώριμο εργαστήριο στον δημόσιο χώρο και τις μοιράζεται με όλη την κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα και η επιθυμία μας είναι να (ξανα)συναντηθούμε στο δημόσιο χώρο της πόλης, τη γειτονιά. Τo μέρος που το άτομο εξασκεί το δικαίωμα του για παρουσία και συμμετοχή· εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης και στην οποία βασίζονται οι δράσεις του Κύκλου που στόχο έχουν να καταφέρουμε να ζήσουμε σε ένα περιβάλλον πιο υγιές και βιώσιμο επαν-αξιοποιώντας σωστά όλους τους πόρους της”, αναφέρει η Σόφη Σαρρή, Υπεύθυνη Αστικής Καινοτομίας της incommon. “Το εργαστήριό μας λειτουργεί σαν μια προέκταση του δημόσιου χώρου, όπου η κοινότητα είναι πάντα ευπρόσδεκτη ακριβώς γιατί μαζί της σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα πάντα στην incommon”, συμπληρώνει.

Σημειώνεται πως οι δράσεις που θα παρουσιαστούν στην πλατεία Κουλέ Καφέ θα παραμείνουν ανοιχτές και διαθέσιμες προς όσες και όσους ενδιαφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στον χώρο του Κύκλου (Αγίας Σοφίας 105, Άνω Πόλη).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (30/9) περιλαμβάνει από ανοιχτή συζήτηση και δημιουργικά εργαστήρια μέχρι προβολή ταινίας, αλλά και μια έξτρα μουσική νότα.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

Δημιουργικά εργαστήρια

17.00 – 18.30 Χαρτοκατασκεύες με tokuti
18.00 – 19.30 Δημιουργικά Εργαστήρια Επανάχρησης με τη Λένα Ψημένου
18.30 – 20.00 Repair Cafe με τους Sdr Lab
19.30 – 21.00 Χειροποίητο χαρτί από επανάχρηση με τη Froutiera

Συζήτηση
19.00-20.30 ’’Τροφή και γειτονιές της πόλης’’
Βουτσικάκη Όλγα | Μέλος του δικτύου Urban Vineyards Association Συντονίστρια Έργου «FOOD TRAILS»
Παρασίδης Αναστάσης | Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Χατζηνάκος Περικλής | Διευθυντής Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Mamagea
Συντονισμός: Ναχμίας Φίλιππος, incommon

Προβολή ταινίας/ Cine Kyklos – Προβολές Ταινιών και Ντοκιμαντέρ
21.00-22.30  Woman at War | Γυναίκα σε Πόλεμο (2018)

Κατεβάστε την αφίσα της δράσης από εδώ

Λίγα λόγια για την Incommon: Η Innovative Circular Communities (ICO) είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) που προάγει την κυκλική οικονομία μέσω της ενεργοποίησης πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων. Βασική επιδίωξή της είναι να προσφέρει λύσεις σε σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ελληνικές πόλεις μέσα από τη διάδραση και τη δημιουργική συνεργασία με την τοπική κοινότητα.

www.incommon.gr
https://www.facebook.com/incommon.gr
https://www.facebook.com/kyklosskg