Οι λογαριασμοί στα social media είναι οι πιο εύκολοι στόχοι για κυβερνοεπιθέσεις. Για αυτόν τον λόγο οι επιτήδειοι προσπαθούν να ανακαλύπτουν όλο και νεότερους τρόπους για να κλέψουν τους κωδικούς σας.

Η τελευταία επίθεση τύπου phishing έχει ως στόχο να σας κλέψει τα στοιχεία εισόδου στο Facebook.

Σύμφωνα με το Better Business Bureau (BBB), οι απατεώνες προσποιούμενοι το Facebook, αποστέλλουν ένα email στο οποίο ισχυρίζονται πως παραβιάσατε κάποια πολιτική του και πως απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός σας.

Το μήνυμα αναφέρει πως εάν πιστεύετε ότι η «παραβίαση της πολιτικής του Facebook» ήταν λάθος, σας προτρέπει να κλικάρετε σε έναν σύνδεσμο για να κινήσετε τις διαδικασίες, ώστε να επανέλθει ο λογαριασμός σας.

Μάλιστα, στο μήνυμα αναφέρεται ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο 24 ωρών, αλλιώς ο λογαριασμός θα κλείσει οριστικά.

Όταν όμως κλικάρετε στον ενεργό σύνδεσμο, μεταφέρεστε σε ένα περιβάλλον που προσομοιάζει με το Facebook, όπου σας ζητάει τους κωδικούς εγγραφής.

Το BBB εξηγεί πως σε αυτήν τη σελίδα σάς ζητείτε να περάσετε εκ νέου όλα τα στοιχεία και εάν συνεχίσετε θα πρέπει να επικυρώσετε τον κωδικό σας.

Με αυτήν την κίνηση «παραδίδετε τα κλειδιά» του λογαριασμού σας στους απατεώνες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που τα phishing emails προσπαθούν να κλέψουν τα στοιχεία του Facebook. Απαιτείται λοιπόν μεγάλη προσοχή.