Δείτε που μπορείτε σήμερα να κάνετε σήμερα και τις προσεχείς μέρες δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19 στον δήμο Θεσσαλονίκης. Τα rapid tests θα διενεργηθούν από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021. Ειδικότερα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και θα διενεργούν rapid tests από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη (drive through)

Μετά την Πυλαία και τον Χορτιάτη που προηγήθηκαν, ολοκληρώνεται σήμερα στο Πανόραμα το τριήμερο δωρεάν ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου στο Πανόραμα, επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής). Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης (rapid test για πεζούς)

Μετά τους Αμπελόκηπους, αύριο Πέμπτη 11 Μαρτίου από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. θα πραγματοποιηθούν rapid test για πεζούς στην Πλατεία Δημοκρατίας (μεταξύ των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Αλεξάνδρου Σβώλου, Αμπελόκηποι) μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις rapid test στο δήμο για τις οποίες, οι πολίτες θα ενημερωθούν έγκαιρα.

Δήμος Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), καλεί τους πολίτες να εξεταστούν δωρεάν μέσω δειγματοληψίας ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, από τις 10:00πμ έως τις 15:00μ.μ στην αίθουσα Κ.Α.Π.Η. Νέας Μηχανιώνας (οδός Κ. Βάρναλη 2). Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν όλοι οι συμπολίτες μας. Για τη μετακίνηση σας αποστέλλετε μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1. Για την εξέταση σας να έχετε μαζί τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική σας ταυτότητα.

Δήμος Παύλου Μελά

Νέα δωρεάν rapid test στον Δήμο Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 9 Μαρτίου στην πλατεία Δημοκρατίας της Ευκαρπίας και θα πραγματοποιηθούν και σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου στην πλατεία Τερψιθέας της Σταυρούπολης, τις ώρες 10.00-15.00. Τα rapid test αντιγόνου για COVID-19 θα πραγματοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Ομάδες Υγείας και αποτελούν μέρος της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά να αξιοποιήσει όλα τα διαγνωστικά εργαλεία για την ανάσχεση του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι test μπορούν να κάνουν όλοι οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες, ξεκινώντας από το σπίτι ή την εργασία τους, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό μετακίνησης 1 στο τηλέφωνο 13033 και να ενημερώσουν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ κατά την προσέλευσή τους, για ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους, εντός λίγων ωρών, μέσω sms. Περισσότερες πληροφορίες ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ 2310 609380 / 2310 587812