Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι έχουμε περισσότερη διάθεση να ασχοληθούμε με  την διαμόρφωση του σπιτιού μας και ιδιαίτερα με τους εξωτερικούς χώρους, αφού εκεί θα περνάμε τις περισσότερες ώρες τις ημέρες.

Είτε σκοπεύετε να περάσετε το καλοκαίρι σας στην πόλη είτε στο εξοχικό σας, αν έχετε έναν αρκετά μεγάλο εξωτερικό χώρο, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις για το πώς θα κάνετε τον χώρο σας πιο λειτουργικό.

1. Προμηθευτείτε τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο

Μία περιποιημένη αυλή, χρειάζεται τακτική φροντίδα που αφορά τόσο τα λουλούδια ή/και τα δέντρα που έχετε φυτέψει, την περίφραξή αλλά και τα έπιπλά σας.

Ένα από τα αντικείμενα που πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια είναι ένα σπιτάκι κήπου, μέσα στο οποίο θα μπορείτε να αποθηκεύετε τα εργαλεία σας, τα είδη κηπουρικής αλλά και τα έπιπλά σας μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν οι αποθήκες κήπου είναι ότι μπορούν να προφυλάξουν τα αντικείμενά σας από τις καιρικές συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν χώρο.

2. Προσθέστε παιδικά παιχνίδια

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας χρησιμοποιώντας την αυλή σας.

Μπορείτε να προσθέσετε ορισμένα παιχνίδια εξωτερικού χώρου όπως οι τσουλήθρες, τα τραμπολίνο ή ακόμα και οι φουσκωτές πισίνες. Πέρα από το κομμάτι της ψυχαγωγίας, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αθληθούν και να μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά στις οθόνες.

3. Προσθέστε έντονα χρώματα

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα φωτεινά χρώματα βελτιώνουν την διάθεσή μας και μας δημιουργούν αισθήματα χαράς και ικανοποίησης, για αυτόν τον λόγο τα επιλέγουμε κατά κύριο λόγο για την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού μας.

Για την αυλή σας, μπορείτε να επιλέξετε έντονα χρώματα για τα μαξιλάρια στις καρέκλες και τις πολυθρόνες σας αλλά και για τα διακοσμητικά που θα προσθέσετε πάνω στο τραπέζι.

Μην παραλείψετε  να προσθέσετε μερικά όμορφα εποχιακά λουλούδια, επιλέγοντας μεγάλες γλάστρες, που θα τους δώσουν τα περιθώριο να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν για ολόκληρο το καλοκαίρι.

4. Φτιάξτε μία γωνιά χαλάρωσης

Για πολλούς ανθρώπους, η καλύτερη ώρα της ημέρας είναι το απόγευμα, όπου ο ήλιος έχει αρχίσει να δύει, οι δουλειές έχουν τελειώσει και μπορούν πλέον να απολαύσουν τον καθαρό αέρα της αυλής τους.

Για να δημιουργήσετε τον κατάλληλο χώρο χαλάρωσης, σκεφτείτε να προσθέσετε μερικές άνετες ξαπλώστρες καθώς και μία τραπεζαρία εξωτερικού χώρου, στην οποία θα απολαμβάνετε τα γεύματά σας παρέα με τους αγαπημένους σας.