Αυτή η ανάρτηση θα σας παρουσιάσει δύο διάσημα ονόματα της παγκόσμιας σόου μπιζ που φημολογείται πως έχουν αγοράσει ελληνικά νησιά. Θα τονίσουμε τη λέξη «φημολογείται», καθώς καμία από τις αγορές δεν μπορεί να είναι βέβαιη. Ωστόσο, και οι δύο πωλήσεις νησιών του ελλαδικού χώρου, αφορούν τη χρονιά του 2015.

Ο Τζόνι Ντεπ και το Στρογγυλό

Στην χρονιά των αγοραπωλήσεων, το 2015, σύσσωμος ο ελληνικός τύπος ανακοίνωσε πως ο Τζόνι Ντεπ, αγόρασε ένα μικρό, ακατοίκητο νησάκι των Δωδεκανήσων. Η τιμή; Μόλις 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Λέγεται λοιπόν πως ο Τζόνι Ντεπ αγόρασε το Στρογγυλό. Τώρα, που ακριβώς βρίσκεται το Στρογγυλό;

Το Στρογγυλό, βρίσκεται ανάμεσα στις νησίδες Αγρελούσσα και Μάραθο, ανατολικά από τους Αρκιούς και βόρεια από τους Λειψούς. Απέναντί του είναι η Πάτμος. Η οποία και δεν πωλείται.

Το Στρογγυλό Αρκιών λοιπόν, είναι μία μικρή (βραχο)νησίδα που ανήκει στον δήμο Πάτμου, στα Δωδεκάνησα. Κι έτσι μοιάζει από κοντά:

Στο παρελθόν, ο Τζόνι Ντεπ είχε διαλέξει πολλές φορές την Σάμο και τη Μύκονο για τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις….

Ο Λιονέλ Μέσσι και η Σοφία

Και πάλι στο 2015, αυτό το έτος πραγματικής εκποίησης των νησιών μας, διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου ήθελαν τους Πιτ και Τζολί, τους τότε «Μπραντζελίνα» να επιθυμούν την αγορά ενός μικρού νησιού στο Ιόνιο Πέλαγος. Λίγο καιρό αργότερα, το νησάκι Σοφία των Εχινάδων Νήσων, μαθαίνουμε πως αγοράστηκε από τον… Λιονέλ Μέσι.

 Φωτογραφία από Sameer Al-DOUMY / AFP.

Η Σοφία ή η Σοφιά είναι μια ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Εχινάδων, που βρίσκονται στο Ιόνιο πέλαγος. Συγκεκριμένα ανατολικά από την Ιθάκη και δυτικά από την Αιτωλοακαρνανία.

Πως μοιάζει η Σοφία αν την πλησιάσεις στο Google Maps; Θα σου δείξω, είναι κάπως έτσι:

Μα αν ψάχνεις και πραγματική της φωτογραφία, την Σοφία των Εχινάδων, στο Ιόνιο, την λες και επίγειο παράδεισο…: