Τρεις γενιές πίσω πάει η ξακουστή συνταγή για το χωριάτικο φύλλο που φτιάχνει καθημερινά στο εργαστήριό της στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, η οικογένεια Παπαδοπούλου. Με μακρά ιστορία στον χώρο της τέχνης του αυθεντικού, χειροποίητου φύλλου η εταιρεία ΠΙΤ.ΠΑ.ΛΕ. (σ.σ. Πίτες Παπαδόπουλος Λευτέρης) έχει γίνει ξακουστή και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι «μαγικές» πίτες έχουν κατακτήσει την καρδιά της Ολλανδίας, της Σκωτίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Ωστόσο, η ιστορία της εταιρείας, ξεκινά το μακρινό το 1956 από τη Σκύδρα, κωμόπολη του νομού Πέλλας, όπου ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος διατηρούσε ένα μικρό αρτοποιείο στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο μικρότερος γιος του, Γεώργιος Παπαδόπουλος μαζί με τη σύζυγό του Στέλλα Παπαδοπούλου πήραν όλη τους τη τεχνογνωσία και τη «μετέφεραν» στην Καλαμαριά, σε ένα μικρό εργαστήριο, όπου εκεί παρήγαγαν χειροποίητα, τραγανά κουλούρια και τυρόπιτες.

Ύστερα από ένα ταξίδι στην Ιταλία γνώρισαν την «Ιταλική Σφολιάτα», την οποία έφεραν στη Θεσσαλονίκη και έτσι είχαν εδραιωθεί για τα καλά στον χώρο της αρτοποιίας. Γύρω στη δεκαετία του 2000, η εταιρεία μετονομάστηκε σε ΠΙΤ.ΠΑ.ΛΕ. και από τότε συνεχίζει να νοστιμίζει τα πρωινά μας με παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες γεύσεις μένοντας όμως αναλλοίωτη στον χρόνο και τις «μόδες» της εποχής.

Μετά το πέρας το χρόνου, έχοντας μπει στην 3η γένια, τα παιδιά του Γιώργου και της Στέλλας, Λευτέρης και Αντωνία επεκτάθηκαν σε νέο, ιδιόκτητο χώρο στο Λάκκωμα της Χαλκιδικής. Με το ίδιο μεράκι που είχαν οι γονείς τους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι και «δημιούργησαν» τη χειροποίητη μπουγάτσα, όπου το φύλλο της είναι πραγματικά, ασυναγώνιστο!

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις χειροποίητες δημιουργίες της ΠΙΤ.ΠΑ.ΛΕ. κατέχει και η χωριάτικη πίτα, καθώς η οικογένεια Παπαδοπούλου έχει αναμείξει την καινοτομία με την παράδοση στον τρόπο παρασκευής της. Η τέχνη της χωριάτικης πίτας είναι… οικογενειακή υπόθεση! Εξού και το σλόγκαν «πίτα με το χέρι», το οποίο κρύβει κάθε νόστιμη συνταγή.

Η αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης φτιάχνεται με φύλλο αέρος (σ.σ. δηλαδή με τα χέρια και όχι με μηχανή) από αγνά και πρώτης ποιότητας υλικά, γι’ αυτό και διατηρεί τόσα χρόνια τη μοναδικότητά της. Το φύλλο όπως και όλες οι γεμίσεις τής κάθε πίτας είναι χειροποίητες και παρασκευάζονται καθημερινά στο Εργοστάσιο Ζύμης ΠΙΤ.ΠΑ.ΛΕ, χωρίς επιπρόσθετα συντηρητικά.

Οι top κωδικοί είναι η μπουγάτσα, η πατσαβουρόπιτα και το new brand – «πουγκάκι» με διάφορες γεύσεις.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τις χειροποίητες δημιουργίες της ΠΙΤ.ΠΑ.ΛΕ, μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα delicatessen, αρτοποιεία, μπουγατσατζίδικα, οπωροπαντοπωλεία και προσεχώς σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

ΠΙΤ.ΠΑ.ΛΕ | Πολυμέσα

Facebook: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΥΜΗΣ ΠΙΤ.ΠΑ.ΛΕ
Instagram: pitpale

Περιοχή
Λάκκωμα Χαλκιδικής
Τ. 2399 051280