Το Σάββατο 17.06 η Adventure Experience σκοπεύει να δώσει μια άλλη νότα στο Σαββατοκύριακό μας μέσα από υπαίθριες δραστηριότητες που μας φέρνουν όλο και πιο κοντά με τη φύση. Για αυτό αξιοποιούμε το προσκοπικό κέντρο <<Θ.Λίτσας>> στο Χορτιάτη και ετοιμαζόμαστε για ένα διήμερο αναψυχής

Πληροφορίες εκδήλωσης

Αφού συναντηθούμε στο καταφύγιο και βολέψουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα στους θαλάμους μας, προέχει να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας μέσα από team building games και παιχνίδια εμπιστοσύνης.

Στη συνέχεια σειρά έχει το μάθημα κινητικότητας των αρθρώσεων ή mobility για τα επόμενα 60΄, το οποίο με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος, μας βοηθάει να βελτιώσουμε τη στάση του, να το αποσυμφορήσουμε από πόνους της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα ενδυναμώνονται και πολλές μυϊκές ομάδες.

Πραγματοποιώντας την απαραίτητη απογευματινή γυμναστική και παρέα με το ηλιοβασίλεμα, θα ξεκινήσει η διαδικασία του βραδινού όπου θα μαγειρέψουμε, θα ψήσουμε όλοι μαζί σαν μια αγέλη, ενώ θα υπάρχουν και κάποιες βραδινές εκπλήξεις.

Την επόμενη μέρα, θα σηκωθούμε νωρίς το πρωί, καθώς πρέπει να πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια για την πεζοπορία μέχρι τον Κολοσούρτη, δηλαδή την κορυφή του Χορτιάτη. Εκεί θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα και στη συνέχεια θα πάρουμε το μονοπάτι της επιστροφής για το καταφύγιο έχοντας ολοκληρώσει ένα διήμερο με τα όλα του.

Πληροφορίες πεζοπορίας

Πρόκειται για μέτριας δυσκολίας διαδρομή με κυριώς ανηφορική κλίση κατά τον πηγαιμό μας, συνολικής διάρκειας 2:30 ωρών και απόστασης περίπου 6 χιλιομέτρων. Ο τελικός προορισμός είναι τα 1089μ. και η κορυφή του βουνού. Το μονοπάτι είναι καλά σηματοδοτημένο και πλούσιο σε χλωρίδα με κύριο χαρακτηριστικό τις οξιές, τα πουρνάρια και τις καστανιές. Θεωρείται ιδανικό για άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση.

info

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Πληροφορίες ΕΔΩ

*Φωτογραφία: Χαλτούπης Δημήτρης

Δράσεις