Κυριακή 21 Μαΐου ημέρα βουλευτικών εκλογών για τη χώρα! Μία ημέρα που καλό είναι όλες και όλοι να συμμετέχουμε ασκώντας το εκλογικό μας δικαίωμα, όπως θεωρούμε εμείς σωστό. Μία ημέρα όμως ακόμη που εμείς θα πραγματοποιήσουμε και μία διαφορετική πεζοπορική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό!

Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, διοργανώνει στο Σέιχ Σου μία ξεχωριστή πεζοπορία, της οποίας όλα τα έσοδα θα κατατεθούν για την ενίσχυση του Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» μέσω του Συλλόγου Φίλων – Εθελοντών και Ανάδοχων Οικογενειών του βρεφοκομείου.

Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουμε στο Σέιχ Σου είναι δύο, μία πιο σύντομη και βατή 4 χιλ. και μία μεγαλύτερη 10 χιλ., με σκοπό να καλύψουμε τις προτιμήσεις και τις ανάγκες περισσότερων πεζοπόρων. Θα έχουμε την ευκαιρία πεζοπορώντας να ανακαλύψουμε μαζί τις σπάνιες ομορφιές του περιαστικού δάσους, καθώς και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα του Θερμαϊκού κόλπου από ψηλά. Μία εντυπωσιακή πεζοπορία και συνάμα μία διαφορετική δράση για ανώτερο σκοπό, να στηρίξουμε τα βρέφη του «Αγίου Στυλιανού». Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί χωρίς μετακίνηση με λεωφορείο.

Η συμμετοχή μας είναι σημαντική και το νέο αίμα της χώρας είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο. Η επιτυχία της πρόσφατης δραστηριότητάς μας για την οικονομική ενίσχυση των παιδιών της «Λάμψης» μας γεννά τη φιλοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι μαζί.

Σκοπός του Συλλόγου Φίλων – Εθελοντών και Ανάδοχων Οικογενειών του Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»

Ο Σύλλογός ιδρύθηκε το 2010 από εθελόντριες με διάθεση να προσφέρουν στα παιδιά του ιδρύματος με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Πολλές από τις εθελόντριες ανήκουν στο ενεργό δυναμικό των εθελοντριών του ιδρύματος και είναι αυτές που ξενυχτούν στο προσκεφάλι των παιδιών όταν νοσηλεύονται, είναι αυτές που τα βγάζουν περίπατο, τα πηγαίνουν στα μπάνια τους, τα προσφέρουν μία ζεστή αγκαλιά. Ο Σύλλογος ακόμη με τις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που οργανώνει προσπαθεί να έχει έσοδα, ώστε να μπορεί να στέκεται ενεργά δίπλα στο ίδρυμα και να καλύπτει ένα μικρό μέρος από τις τρομερά πολλές ανάγκες του.

Δημοτικό Ίδρυμα – Δημοτικό Βρεφοκομείο «ο Άγιος Στυλιανός»

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο στεγάζεται στη συμβολή των οδών Αλ. Παπαναστασίου και 28ης Οκτωβρίου 99, ενώ οι σκοποί του ιδρύματος είναι:
• Η εισαγωγή και η περίθαλψη, καθώς και η εν γένει προστασία βρεφών και νηπίων, με στόχο την ορθή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη μέχρι να επανενταχθούν ομαλά είτε στο βιολογικό οικογενειακό τους περιβάλλον είτε σε άλλο κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον (υιοθεσία ή αναδοχή) ή σε κατάλληλο ίδρυμα με πρωταρχικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συμφέροντός τους.
• Η ανάληψη της επιτροπείας βρεφών και νηπίων.
• Η λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού με σκοπό την καθημερινή περίθαλψη και τη δημιουργική απασχόληση βρεφών και νηπίων δημοτών της πόλης αλλά και των παιδιών του βρεφοκομείου, που παρακολουθούν το πρόγραμμα με στόχο την υποστήριξη της ψυχοσωματικής και κοινωνικής ανάπτυξής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, εξελίσσοντας έτσι τις δεξιότητές τους.

Οι ρίζες της δημιουργίας του Δημοτικού Βρεφοκομείου ξεκινούν από την επιθυμία και το κληροδότημα του ομογενή ευεργέτη Αντωνίου Νινή, ο οποίος περί το έτος 1840 θέλησε να δημιουργηθεί ένας φορέας περίθαλψης απροστάτευτων βρεφών στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη. Το Βρεφοκομείο λειτούργησε στο πλαίσιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Θεσσαλονίκης έως το έτος 1912, στη συνέχεια εντάχθηκε ως «αυτοτελές και ανεξάρτητο κοινοτικό κατάστημα» στο Ελληνικό κράτος, ενώ από το 1938 τη συντήρησή του ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μεταλλάσσεται ουσιαστικά ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του σε προνοιακό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στα χρόνια που ακολουθούν το Δημοτικό Βρεφοκομείο δέχεται τον αντίκτυπο των γεγονότων που διαδραματίζονται στη χώρα και την πόλη, ενώ «σταθμοί» στην εξέλιξη του αποτελούν η κατάργηση της «βρεφοδόχου» (1973), η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού (1982), η δημιουργία Υπηρεσίας Αναζήτησης Ριζών (1996) και η ένταξή του σε χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα (2013).

Πληροφορίες Πεζοπορικής Δραστηριότητας θα βρείτε ΕΔΩ

 

info
Κυριακή 21 Μαϊου 2023 στις 10:00
Εισιτήρια θα βρείτε ΕΔΩ

#SPRING IN THE CITY_ Δράσεις