Σειρά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και μηχανοκίνητη πορεία πρόκειται να γίνουν σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρίσκεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και όσα προβλέπει για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναλυτικά:

Στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη του ΠΑΜΕ.

Στις 10.00 στην οδό Μιχαήλ Ψελλού στην Κηφισιά, θα συγκεντρωθούν οδηγοί ταξί, που βρίσκονται στη δεύτερη μέρα της απεργίας που πραγματοποιούν. Στη συνέχεια, οι οδηγοί ταξί θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία με τα οχήματά τους μέχρι το ΥΜΑΘ.

Στις 12:00 στο ΥΜΑΘ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φορολογικό από εμπόρους και μέλη βιοτεχνικών σωματείων.

Στις 13:00 στο ΥΜΑΘ, θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου φορολογικού τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν μετά τις συγκεντρώσεις στο ΥΜΑΘ ακολουθήσουν και πορείες διαμαρτυρίας στους δρόμους του κέντρου.

Στις 18:00 στην Καμάρα, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη μετά από πυρά αστυνομικού. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνει πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Πηγή: typosthes.gr