Σε μια έκταση 10 στρεμμάτων με βοτανικό κήπο δημιουργήθηκε το Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο Δεινοσαύρων, η μεγαλύτερη έκθεση με Δεινόσαυρους και Θηλαστικά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στο πάρκο Δεινοσαύρων, ο επισκέπτης μαθαίνει για την ιστορία της γης και τα ζώα που εμφανίστηκαν σε αυτήν σε διαφορετικές περιόδους από την απαρχή της έως σήμερα.
Οι γιγάντιοι Δεινόσαυροι, τα προϊστορικά Θηλαστικά, τα ζώα της εποχής των παγετώνων και το Σπήλαιο ταξιδεύουν τους επισκέπτες εκατομμύρια χρόνια πριν.
Επίσης, πραγματοποιείται ξενάγηση σε εξωτερικό χώρο από τους παλαιοντολόγους του πάρκου.

Το Πάρκο Δεινοσαύρων

Αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών ειδών δεινοσαύρων και ερπετών διαφόρων γεωλογικών περιόδων σε πραγματικές διαστάσεις με κίνηση και στατικά, ενημέρωση για την εξέλιξη και εξαφάνιση αυτών των μοναδικών ζώων. O Τυρανόσαυρος REX, o Τρικεράτοπας, ο Πλησιόσαυρος, ο Δεινόνυχας και άλλα 100 εκθέματα σας περιμένουν.

Το Σπήλαιο

Το Σπήλαιο της εξέλιξης είναι ένα ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου εκεί βλέπουμε την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους (θεματικές φιγούρες Homo Sapiens, Homo Erectus κ.α.) βραχογραφίες με ζώα και μία ολοκληρωμένη συλλογή με λίθινα εργαλεία και απολιθώματα που φιλοξενούνται από το Α.Π.Θ.

Το Πάρκο των Θηλαστικών

Το πάρκο των θηλαστικών περιλαμβάνει θηλαστικά της σημερινής εποχής, σπάνια θηλαστικά που έζησαν κατά το παρελθόν στην Ελλάδα και έκθεση με προϊστορικά ερπετά της Ελλάδας. Μέρος της έκθεσης είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη της παλαιοντολόγου κ Ε. Τσουκαλά ο Μαστόδοντας της Μηλιάς των Γρεβενών.

Ice Age – Μουσείο Μαμούθ

Πρόκειται για ένα χώρο που περιλαμβάνει πραγματικά απολιθώματα του Τριχωτού Μαμούθ, του Μαχαιρόδοντα,του Τριχωτού Ρινόκερου, του Βίσωνα της Στέπας. Αυτά προέρχονται από την Σιβηρία και μας δόθηκαν με την βοήθεια της Ολλανδικής κυβέρνησης και σε συνεργασία με τον κ. Dick Mol.
Όλο το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη της Γεωλόγου – Βιολόγου & καθηγήτριας του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου κας Ευαγγελίας Τσουκαλά Διδάκτωρ Παλαιοντολογίας & Διευθύντριας του Μουσείου Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας –Παλαιοανθρωπολογίας και του διεθνούς βεληνεκούς ειδικού στα προβοσκιδωτά Dick Mol, επιστημονικός συνεργάτης στο μουσείο του Rotterdam στην Ολλανδία. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και την ξενάγηση πραγματοποιούν Παλαιοντολόγοι.
Στη συνέχεια τα παιδιά με δωρεάν είσοδο στον εξωτερικό παιδότοπο του πολυχώρου Nouvelle και οι γονείς στο καφέ ολοκληρώνουν την διασκέδασή τους.
Στον χώρο τηρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.
info
Πολυχώρος Nouvelle- 7o χιλ. Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκη
2310686544, 6976432675