Η μέρα μεγάλωσε και ο Κύκλος – Το Εργαστήριο της InCommOn μετακινεί λίγο την ώρα του σταθερού ραντεβού μας τις κυκλικές κινηματογραφικές Τρίτες στις 20.30, πάντα στον φιλόξενο χώρο του Κύκλου – του εργαστηρίου της InCommOn. Στις 2 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προβολή της ταινίας – ντοκιμαντέρ ‘’Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες’’.

Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες

Ένα μικρό αγροτικό χωριό στην κεντρική Ελλάδα ‘’αργοπεθαίνει’’ και δύο ξαδέρφια
συνεργάζονται με τις γιαγιάδες του χωριού για να καλλιεργήσουν τους σπόρους ντομάτας που διατηρούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Wagner – την οποία χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν τις ντομάτες τους να μεγαλώσουν – η ομάδα
καταφέρνει να εξάγει μικρά βάζα με συνταγές βιολογικής ντομάτας σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία ακολουθεί τους πρωταγωνιστές αυτής της απίθανης αναζήτησης, καθώς αγωνίζονται να επιβιώσουν και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ένα χιουμοριστικό και γλυκόπικρο φιλμ, μια ιστορία για τη σημασία της επανεφεύρεσης του εαυτού μας σε περιόδους κρίσης και τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.

Κρατήστε τη θέση σας μέσω της φόρμας: https://forms.gle/remuehCL1E31cZUL6

 

Πληροφορίες:
Προβολή με ελεύθερη είσοδο
Τρίτη 2 Μαΐου | 20:30 – 22:00
When tomatoes met Wagner (Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες) | Μαριάννα Οικονόμου
| 72’ | 2019 | Ελλάδα
Κύκλος | Αγίας Σοφίας 105 – Πλατεία Κουλέ Καφέ – Άνω Πόλη
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2316009518.

Ο “Κύκλος – Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας”, ένα από τα έργα της ΑΜΚΕ InCommOn, βρίσκεται στην Άνω Πόλη και είναι ο πρώτος χώρος στη Θεσσαλονίκη που ανοίγει τον διάλογο της κυκλικής οικονομίας με την αστική πραγματικότητα. Στόχος του είναι να διερευνήσει στην πράξη πως μια γειτονιά μπορεί να γίνει πιο “κυκλική’’ και βιώσιμη μέσα από δημιουργικές δράσεις. Η InCommOn προάγει την κυκλική οικονομία μέσω της ενεργοποίησης πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων. Βασική επιδίωξή της είναι να προσφέρει λύσεις σε σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ελληνικές πόλεις μέσα από τη διάδραση και τη δημιουργική συνεργασία με την τοπική κοινότητα με άξονα την ισότητα και τη συμπερίληψη.