Σιγά σιγά η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά το καλοκαίρι και υποδέχεται το φθινόπωρο με πλούσιες εκδηλώσεις και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για όλους. Πλούσιες εκθέσεις και μία θεατρική παράσταση είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα απολαύσετε όσοι θα είστε στην πόλη την εβδομάδα που διανύουμε (21-27/9). Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Έκθεση συλλεκτικών αυτοκινήτων στο Mediterranean Cosmos

Από τις 10 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Mediterranean Cosmos θα γεμίσει με ιστορικά αυτοκίνητα και σας προσκαλεί να απολαύσετε τις φθινοπωρινές σας αγορές και να ταξιδέψετε στον μοναδικό κόσμο της αυτοκίνησης μέσα από μία μαγευτική vintage έκθεση με συλλεκτικά αυτοκίνητα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.


«Το Θέατρο Ξανά» από την oμάδα Θέατρο Πρόταση

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η oμάδα Θέατρο Πρόταση, με αφορμή το πέρασμα στην πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας, διοργανώνουν την τριήμερη θεατρική εκδήλωση «Το Θέατρο Ξανά». Ο νέος σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης. Πρόκειται για θεατρική συνάντηση και συν-ομιλία καλλιτεχνών της πόλης, με στόχο τη διερεύνηση και την εμβάθυνση πάνω στο θέμα του θεάτρου στην εποχή της πανδημίας. Θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της Βίλας Καπαντζή τη Δευτέρα 21, την Τρίτη 22 και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.


Ομαδική έκθεση «Η τέχνη δεν έχει σύνορα! ΝΤΟΚΙ δεν έχει χρώματα!

Η έκθεση αντικατοπτρίζει το έργο καλλιτεχνών/δημιουργών οι οποίοι, επικεντρώνοντας στη πραγματική καλλιτεχνική τους κλίση, θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς στο κοινό σχετικά με τη σχέση που διατηρεί ο καθένας από εμάς με το περιβάλλον γύρω μας.


3o Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν Θεσσαλονίκης «Reedblocks»

Προβολή των συμμετοχών του διαδικτυακού διαγωνισμού «Accordionists composing»

Συναυλία με το Κουαρτέτο Jazz «GoJam» στο αίθριο του ΜΒΠ.

Γιώργος Τσιατσιούλης, Ακορντεόν
Λευτέρης Χαβουτσάς, Κιθάρα
Γιάννης Αγγελόπουλος, Κρουστά
Πέτρος Βαρθακούρης, Κοντραμπάσο


Μαρία Φωτοπούλου project «Transparent Textures»

Οι Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ φιλοξενούν το project «Transparent Textures» της Μαρίας Φωτοπούλου, η οποία σχεδιάζει δημιουργίες και, ταυτόχρονα, δημιουργεί σχέδια. Παρατηρώντας και προσπαθώντας να ερμηνεύσει την πολύμορφη φύση, διαρκώς πειραματίζεται με πολλές, ποικίλες πρώτες ύλες και τεχνικές. Έτσι, μεταφέρει στο υλικό της φόρμες οργανικές, καθώς και σχήματα της φύσης περίπλοκα και δυναμικά δουλεύοντας με τους νόμους της φυσικής, υπό συνθήκες ελέγχου της πίεσης και της θερμοκρασίας.

Αφήνει χωρίς επεξεργασία την ύλη επί μέρες, δημιουργώντας εξωτερικές συνθήκες ικανές να λειτουργήσουν αυτόνομα, ώστε να επέλθει ανέπαφα η φόρμα και η υφή. Ζώντας σε έναν κόσμο που εξυμνεί την τελειότητα και τη νεότητα, επιδιώκει οι υφές της να παραπέμπουν σε δέρμα, που ο χρόνος έχει περάσει από πάνω χαράσσοντας τα ίχνη του.

Αυτή η ιδιαιτερότητα την ωθεί στη συνέχεια να τα μετατρέπει σε κοσμήματα. Στη μικρογλυπτική κοσμημάτων της συναντάμε διάφορα υλικά και, συχνά, ως χρωματική επιλογή το μαύρο. Επιλέγει όλα όσα της επιτρέπουν να διατηρεί την ελευθερία της δημιουργίας και μπορούν να αποκτούν νέα τρισδιάστατη οργανική μορφή.

Τοποθεσία: ΟΤΕ
Ημέρες: 7 Σεπτεμβρίου 2020 – 27 Σεπτεμβρίου 2020