Η συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει τον λαό» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από 25 Ιανουαρίου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη θεατρική δράση «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει τον λαό» (σύλληψη-σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου, Χάρης Πεχλιβανίδης) στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τις 25 Ιανουαρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η πρόταση –με τον αγγλικό τίτλο «Μin(d)ing Ibsen: An Enemy of the people meets the people»– κέρδισε την Υποτροφία Ίψεν 2013 του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού Ibsen Scholarship του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας.
Πρόκειται για την συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και των δημιουργών Χάρη Πεχλιβανίδη και Κορίνας Βασιλειάδου, η οποία και αποτελεί ένα πρωτοποριακό ανέβασμα του έργου Ένας Εχθρός του λαού του Νορβηγού συγγραφέα Ερρίκου Ίψεν, στο οποίο το αστικό δράμα συνδιαλέγεται με το θεάτρο-ντοκουμέντο. Το σπουδαίο κλασικό κείμενο συναντάει τη σύγχρονη πραγματικότητα, επιχειρώντας να ανοίξει έναν από σκηνής διάλογο πάνω στο αμφιλεγόμενο θέμα της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής – το ιψενικό δίλημμα συναντά το δίλημμα του παρόντος. . Η επιλογή του χώρου της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι απόλυτα συνειδητή, μετατρέποντας έναν κατ’ εξοχήν χώρο δημοσίου διαλόγου σε θεατρική σκηνή.
Το Κ.Θ.Β.Ε. αγκάλιασε τη δράση «Ορυχείο Ίψεν», με γνώμονα την υποστηρικτική του στάση απέναντι στους νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας, παρουσιάζοντας τα έργα τους τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό κοινό.
Η παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα των Ibsen Schollarships του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συντελεστές
Σύλληψη και σκηνοθεσία Κορίνα Βασιλειάδου – Χάρης Πεχλιβανίδης
Δραματουργικός σύμβουλος Πρόδρομος Τσινικόρης
Μετάφραση (από τα αγγλικά) Δημήτρης Ναζίρης
Σκηνικά, Φωτισμοί-video mapping Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια Στέλλα Γκρεκιώτη
Οργάνωση παραγωγής Σταυρούλα Δημητριάδου
Κατασκευή μάσκας Μάρθα Φωκά

Διανομή
ΤΟΜΑΣ ΣΤΟΚΜΑΝΝ Μιχάλης Φωτόπουλος
ΚΑΤΡΙΝΑ ΣΤΟΚΜΑΝΝ Έφη Σταμούλη
ΠΕΤΡΑ ΣΤΟΚΜΑΝΝ Ειρήνη Κυριακού
ΠΕΤΕΡ ΣΤΟΚΜΑΝΝ Κώστας Χατζησάββας
ΧΟΒΣΤΑΝΤ Νικόλας Μαραγκόπουλος
ΜΠΙΛΛΙΓΚ Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης
ΑΣΛΑΚΣΕΝ Χάρης Πεχλιβανίδης
Στην παράσταση συμμετέχει ομάδα ειδικών (experts)

Ημερομηνίες παρουσίασης: 25, 26, 31 Ιανουαρίου & 1, 2 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Χώρος: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ με σειρά προτεραιότητας από τα ταμεία του ΚΘΒΕ