Τελευταία εβδομάδα προβολών στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο Ολύμπιον μη χάσετε το Πολύδροσο του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy), μια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν διόλου τρυφερό κόσμο.

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές της νέας ταινίας της αυστριακής δημιουργού Τζέσικα Χάουσνερ Club Zero, που σατιρίζει τη σύγχρονη μανία για ολοένα και πιο εκκεντρικές μορφές υγιεινής διατροφής.

Από την Πέμπτη 16 Μαΐου το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά συμμετέχει και στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο 13, Stand 51, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO) οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Επιπλέον, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 13:00 (Αίθουσα ΕΙΠ, περίπτερο 15) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Σκηνοθετώντας το βιβλίο: Μια συζήτηση για τον σχεδιασμό των εκδόσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με τα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας ΕΒΓΕ.

Επιπλέον, το Σάββατο 18 Μαΐου σάς περιμένουμε στο Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σάς περιμένει το Σάββατο 18/5, από τις 11:00 μέχρι τις 20:00, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τόσο τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο και την ειδική έκθεση «Τάκης Κανελλόπουλος: Ονειρεύομαι μια εκδρομή» για τον σπουδαίο θεσσαλονικιό δημιουργό Τάκη Κανελλόπουλο, που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

Πολύδροσο
(Ελλάδα, 2023)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy). Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Βίκυ Καγιά, Έλσα Ζάρρη, Μαίρη Γιαννούλα, Κάρλα Φουρ. Γλώσσα: Ελληνικά. Έγχρωμη, 84΄.

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μερες τους σκοντάφτοντας σε φαντάσματα του παρελθόντος. Μια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν διόλου τρυφερό κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ:

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 19:00, 21:00

Club Zero
(Διάφορες χώρες, 2023)
Σκηνοθεσία: Τζέσικα Χάουσνερ / Jessica Hausner. Σενάριο: Jessica Hausner, Géraldine Bajard. Παίζουν: Mia Wasikowska, Ksenia Devriendt, Luke Barker. Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Κινεζικά.  Έγχρωμη, 110΄.

Σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο, μια νεαρή δασκάλα επιχειρεί να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο συνειδητής διατροφής. Οι τακτικές της όμως αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο ακραίες, με αποτέλεσμα οι απόψεις της να θυμίζουν πλέον περισσότερο αρχηγό αίρεσης παρά διατροφολόγο, ενώ η υγεία των παιδιών αρχίζει να κλονίζεται επικίνδυνα.

Δείτε το τρέιλερ:

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Προβολές: Πέμπτη, Παρασκευή 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Τετάρτη 21:15

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 7,5€
Πέμπτη 1+1: 7,5€
Τρίτη: 6€
Φοιτητικό: 6€
Κάρτα ανεργίας: 6€
Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.more.com/venues/filmfestival/

Κερδίστε προσκλήσεις!

Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις για τις ταινίες που προβάλλονται στο Ολύμπιον και το Λιμάνι από τη Δευτέρα 20 Μαίου έως την Τετάρτη 22 Μαίου 2024!

Δήλωσε Συμμετοχή!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου (Επίθετο, όνομα, τηλέφωνο, email) στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την Παρασκευή 17/5 στις 10:00 και θα λάβεις μέρος στην κλήρωση των τυχερών που θα κερδίσουν από μία μονή πρόσκληση. Θα κληρωθούν 5 μονές προσκλήσεις για τις προβολές στο Ολύμπιον και 5 μονές προσκλήσεις για τις προβολές στο Λιμάνι!

Ο νικητής θα μπορεί να επιλέξει την ταινία που θέλει να δει καθώς και την ώρα προβολής που τον εξυπηρετεί μόνο για τις ημέρες Δευτέρα 20/5, Τρίτη 21/5 & Τετάρτη 22/5 στο Ολύμπιον (αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας) και στο Λιμάνι (αίθουσες Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές). Δεν ισχύει για τα αφιερώματα και τις ειδικές προβολές.

Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.